Deel dit artikel
-

Teeven wil downloaden auteursrechtelijk beschermd materiaal verbieden

Staatssecretaris Teeven van Justitie wil het downloaden van auteursrechtelijk beschermde films, muziek en e-boeken aanpakken. Op dit moment is downloaden in Nederland legaal. Het uploaden van onrechtmatige content, is illegaal. (meer…)

Deel dit bericht

4 Reacties

Remco

“Tegen gratis valt niet te concurreren. Nieuwe initiatieven zoals Spotify, waar ze de componisten wel betalen, kunnen alleen maar succesvol worden in een gezonde markt”

Wat een kul. Het gaat met name om het gemak. Spotify is een prima dienst die ik graag gebruik. Verder download ik ook veel, met name CD’s die ik reeds gepre-ordered heb in de UK (ik kan de nieuwe Foo Fighters nu al luisteren, het origineel heb ik over twee weken pas) of series die hier niet worden uitgezonden (als ze al worden uitgezonden dan houden veel zenders zich niet aan uitzendschema’s… erg jammer).

Downloaden is nu eenmaal makkelijker en sneller. Een DVD heb je in een kwartier op je PC.

Kijk bijvoorbeeld eens naar de games-industrie. In de VS wordt nu bijna de helft van de games via online kanalen (zoals Steam) gekocht. Je koopt een game en je kunt hem direct downloaden en spelen.

In NL lopen we hopeloos achter met het online bekijken van films en series. Dit alles door copyrights en andere ellende.
Als ze dat nu eens aanpakken en eens luisteren naar de consument ipv iedereen van tevoren bestempelen als dief dan komen we een stuk verder.

Jochem

Spotify gaat nog eens groot worden als dit wordt doorgezet. Voor 8 euro per maand kun je nummers op je telefoon beluisteren zowel online als ofline. Niet duur en legaal. Doch, het duurt denk ik nog wel even voordat het hele illegale downloaden wordt aangepakt. *zoekt verder op nieuwsgroepen*

Wim

@Jochem, sinds wanneer is spotify beschikbaar voor 8 euro?
Betaal ik teveel met mijn 10 euro?

In reactie op het artikel: gratis en illegaal zal zijn weg blijven zoeken zolang digitale mediaverkopers zoals iTunes niet tegen een redelijker prijs hun waar in de verkoop doen. 1 euro per song is vaak duurder dan de songsprijs van een fysieke drager die via een bakstenen winkel verkocht wordt. Het digitale kanaal kan veel goedkoper leveren omdat geen fysieke frager meer geproduceerd hoeft te worden en 1 of meer tussenhandelslagen ontbreken. De consument voelt zich genomen nu songs tegen veel te hoge bedragen aangeboden worden. Maak desnoods een onderscheid tussen singles en albumsongs. Tegen €0,50 per songs zou ik honderden songs per jaar willen kopen.

Voor films betaal ik ook graag. Zelfs hetzelfde bedrag als de Videoland zou vragen. Als er maar een goed assortiment is en een gebruiksvriendelijke dienst.

Gangpad

En wat denk je dat Spotify gaat doen met de prijzen als het straks monopolist gaat zijn?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond