Deel dit artikel
-

RAI krijgt nog 1,2 miljoen euro van Smart Business Event

RAI heeft nog 1,2 miljoen euro tegoed van de organisatoren van het eind vorig jaar gehouden Smart Business Event. De rechter heeft bepaald dat RAI nu aanspraak mag maken op de intellectuele eigendomsrechten van een deel van de beurs, waaronder de naam Internet in Business.

Onlangs ging Media Development Europe failliet , het bedrijf achter het blad Smart Business (voorheen Internet in Business) en de gelijknamige beurs. Een deel van deze beurs werd verzorgd door Electronic Commerce BV, waarin ook RAI een belang had, van 25 procent.

Media Development Europe en Electronic Commerce blijken nog een huurschuld te hebben van 2,7 miljoen gulden bij RAI. Een voorstel tot het aflossen van deze schuld werd eind vorig jaar door RAI aanvaard.

Onlangs ging Media Development failliet en maakte ook Electronic Commerce aanstalten om faillissement aan te vragen. Met een kort geding, waarvan eind vorige week de uitspraak volgde, heeft RAI dit weten te voorkomen. De rechter bepaalde dat RAI als eerste aanspraak mag maken op de "intellectuele eigendomsrechten van Electronic Commerce BV" en de overige aandelen van deze BV.

Deel dit bericht

16 Reacties

Marcel

Dat krijg je als je 2 hallen afhuurt en er maar 1 gebruikt.

Jan

Was zeker een vergissing 🙂 ze dachten dat het co-locaties waren van KPN, die huur je ook per 100.

Frank Braton

Het was ook niks de laatste keer, bestaansrecht verspeeld denk ik dan. De RAI had er beter aan gedaan vooraf de financiele positie te bekijken van aan wie ze een ruimte verhuren. Bankgarantie misschien of zo? Als het kalf verdronken is…

Steven Pieneman

Het is erg jammer dat de meeste reacties uit leedvermaak zijn gedaan. Het Smart Business Event was naar mijn mening een event waar een goed beeld werd gegeven van de markt.Wat hebben we nu nog over; The Internet Working Event en de Telecommercedagen. Niet echt goede alternatieven aangezien de een is gericht op zware IT en de ander op e-mail/crm etc. Ik hoop voor zowel de medewerkers als de gehele markt dat er dit jaar wederom een soortgelijk event plaats vind.

Frank Braton

Waar Steven dat leedvermaak uithaalt weet ik niet maar een goede beurs was het absoluut niet de laatste keer en de RAI wilde niet voor niets het gebruik van de naam. Dat komt zeker terug en beter dan de laatste keer maar goed, dat weten we pas zeker als het zo ver is. Emerce zelf is een betere bron dan beurzen waar echt niet een afspiegeling van de markt is te vinden.

Okke

Beste Frank, ik ben het helemaal met Steven eens. Ik begrijp niet dat jij dit geen goede beurs vond. Waarschijnlijk ben je er niet geweest of werk je voor een concurrerend bedrijf. En zolang de RAI de naam Internet in Business heeft, zal het echt niet gebruikt worden. Mocht dit wel het geval zijn, dan zegt dat alleen iets over The Internet Working Event. Dit is slechts een slechte imitatie van de Internet in Business. Daarom denk ik dat de TINE een aflopend iets is en dat het Smart Business Event nog zeker terugkomt.

peter

Okke, ik weet niet waar jij vandaan komt, maar TINE draait al 11 jaar. Al jaren voordat er ook maar sprake was van een Internet in Business. Ik denk dat jij qua imitatie de boel omdraait. Beurzen hebben het over de hele linie moeilijk, maar ik schat de kansen voor een TINE toch nog even wat hoger in dan een Smart Business event. Trouwens, Internet maakt beurzen toch eigenlijk overbodig? Om de haviken maar vast voor te zijn, deze laatste opmerking is ironisch bedoeld.

Bas Groot

Een paar jaar geleden heb ik zelf op die beurs gestaan, een jaar voor de piek van de hype. Leuk en bizar om een keer mee te maken, maar eigenlijk pure geldverspilling. Belangstellenden te over maar geen enkel serieus contact natuurlijk, alleen maar dagjesmensen en middenkader zonder enige beslissingsbevoegdheid. De meeste professionals waren er alleen om de concurrenten te begluren. Weer anderen deden alsof ze er door de directie op uit gestuurd waren om een vooronderzoek voor aanschaf te doen, maar gedurende de gesprekken werd al snel duidelijk dat het ging om belangstelling uit hobby. Geen stuiver aan verdiend. Sindsdien ook niet meer gedaan; ik vermoed dat veel van onze conculega's ook flink wat tijd en geld voor niks in dat beurzengedoe hebben gegooid. Die beurzen… leuk om je image en nog veel leuker voor je burnrate. Wel moet ik erbij zeggen dat de organisator ongeveer driekwart van de gemaakte beloften niet is nagekomen. Klachten? Werden luchtigjes weggewuifd. Jammer voor u meneer. Betaalt u er voor? Da's mooi, ga nou maar weg. Zonder gene hoor, want ja… het is natuurlijk wel e-business en dan moet je je ook zo gedragen. En ik spreek genoeg andere standhouders, dus ik weet dat ik lang niet de enige ben. Al komt het faillissement door de malaise, ze hebben er zelf ook wel heel erg hun best gedaan om te zorgen dat zo min mogelijk klanten hen als een betrouwbare zakenpartner zien. Dus dit komt niet echt uit de lucht vallen.

Okke

Beste Peter, ik begrijp uit jou reactie dat jij het allemaal beter weet, echter, ik denk dat jij niet gekeken hebt naar de historie. Internet in Business is nl. ontstaan in het beursgebouw in Eindhoven. Dit was ± 1 jaar eerder dan TINE dan draait. Dus mijn inziens heb jij maar een slecht onderzoek naar het verleden gedaan. Waarschijnlijk ben jij een van de mensen die TINE organiseert. Als dit zo is wens ik jou veel succes. Jullie verwachtingen waren nl. eerst dat er zo'n 350 exposanten zouden komen. Dit hebben jullie al van de website af gehaald. Nu hebben jullie er zo'n 226. SBE trok ruim 425 naar zich toe. Er is naar mijn mening dus ook een duidelijk kwaliteit verschil, anders zou het wel drukker zijn op Tine.

peter

Okke, wat jij vertelt over IiB wist ik niet. Ik ken alleen de Amsterdamse versie, maar je zult gelijk hebben, dus die opmerking trek ik terug. Ik heb verder niets met TINE te maken, en ook nooit gehad. Ik ben er zelfs de laatste 2 jaar niet meer geweest, maar over de hele linie heb ik altijd het idee gehad dat die beurs nog enige impact had. In ieder geval meer dan IiB, waar ik overigens ook de laatste keer niet meer geweest ben. Op Tine kwam je in ieder geval nog een aantal grote spelers tegen.Maar voor mij maakt het niet uit, dit jaar laat ik alle beurzen aan mij voorbij gaan.

Okke

Peter, de laatste 2 jaren zijn ze meer van het IIB plan afgestapt en hebben ze het conecpt SBE ontwikkeld. Hier stonden (dat is mijn mening) meer grote partijen dan bij TINE dit jaar. Vooral de jongens van Exact mis ik op zo'n beurs als TINE. Dan nog niet te spreken over Navision. Wij gaan ook pas weer deelnemen aan beurzen als het SBE weer komt. Mocht je dit jaar toch naar TINE gaan, dan wens ik jou en de rest heel veel sterkte. En hoop dat je veel zaken mag doen (ondanks dat ik denk dat het niet erg druk zal zijn).

Donders

TINE is voortgekomen uit het ouwe LanWorld van LanMasters. Vanouds een beurs voor de elektronische metaalnijverheid, en dus meer technologie-gericht dan IIB. Daar heeft Exact niks te zoeken.

Frank Braton

Okke en Steven zijn het eens. Oke, niet met mij maar dat vraagt ook niemand. Ik begrijp dat jullie nog even blijven wachten op een beurs die nu pleite is. Kijk naar de feiten. Bas typeert de gemiddelde neringzoeker op een beurs, jammer van zijn centjes. Een beetje nakankeren op de organisatie in Emerce, flauw hoor. En IIB? Zaaltje huren en niet betalen. IIB bekijken en er niets aan vinden. Tja, wat valt er dan nog te zeggen. Niet zo neuzelen mannen.

joop van der brecht

In het verhaal hierboven lees ik dat de Rai een klein gedeelte in de aandelen had van de beurs. Daarnaast hebben ze nog een eigen event onder de naam TINE. Het is een feit, en daar heeft Dhr. Okke gelijk in dat de beurs IIB langer bestaat dat de Tine. Aandeelhouder zijn in je enige concurrent, mmm.. . even kijken, waar werd de beurs gehouden. De Rai toch. Nou, gezien deze situatie lijkt het me voor de SBE een bijna onmogelijke zaak. Op het moment dat de markt op zijn hoogtepunt is zal er niets aan de hand zijn, de Rai trekt zijn omzet via deze 2 kanalen binnen. Afgezien van de bar slechte catering ect ect waar je niet omheen kunt. Maar laten we het bij de kern houden. Maar wat gebeurt er als de markt niet meer op een hype zit er een flinke klad in zit.Dat moet als Rai kiezen waar je het meeste aan verdient toch. Laat je "collega's" of moet ik concurrenten zeggen toch zo snel mogelijk de wereld uit hebben. Kortom kwantiteit voor kwaliteit. Och, we zien het wel op de beurs volgende week.

jerphaas

Ik ben gisteren op de eerste dag van The Internet working event geweest, wat me als eerste op viel was de afwezigheid van de normaal enorme hoeveelheden give away gadgets. Verder waren de zalen half met gordijnen verkleind, opdat de bezoeker maar niet zou merken dat het animo voor dit soort beurzen zienderogen achteruit huppelt. Wegblijvende standhouders en daardoor bezoekers, niet geinteresseerde standhouders die je niet of maar half te woord willen staan. Wellicht lag het aan mijn opzettelijke weigering om driedelig "acte de presence" te geven, maar ik was eigenlijk na een uur wel klaar voor de thuisreis, kon ik toch nog wat nuttigs doen. Als je voor storage media kwam of serveroplossinen viel je overigens wel in de prijzen: Kenbaar is de malaise aan deze deuren voorbij gegaan, de afgelopen periode.

henk

Graag wil ik een beetje aandacht voor het volgende, ik hoor regelmatig dat bedrijven failliet gaan.Iedereen richt zich dan op diegene die hier verantwoordelijk voor wordt gehouden, in dit geval dhr. van den Kieboom. Maar ik hoop dat deze mijnheer zijn personeelsleden gesteund heeft en behandeld heeft zoals ze verdient hebben. Ik heb namelijk in de voorgaande jaren regelmatig contact gehad met dit bedrijf en naar tevredenheid geholpen, maar hiervan hoor ik niets.Succes met jullie toekomst en ik hoop dat jullie daar zijn gekomen waar jullie op hoopte!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond