Deel dit artikel
-

Raisin breidt online spaarplatform Europees uit

Makkelijk over de grens shoppen voor een spaarrekening met de hoogste rente. Dat is wat de Duitse startup Raisin nu op Europese schaal aanbiedt.

Het bedrijf dat begin als SavingGlobal veranderde zijn naam in Raisin en slaat de vleugels uit buiten Duitsland en Oostenrijk. Ook Nederlanders kunnen hun duizendjes bij banken elders in Europa gaan onderbrengen om meer rente dan thuis te krijgen.

Geld inleggen kan vanaf vijfduizend euro voor minimaal een jaar.

Raisin claimt dat het veertigduizend klanten heeft die samen meer dan een miljard euro overmaakten. De dienstverlener verdient geld met commissies van banken die betalen voor het aanbrengen van nieuwe klanten.

In technische termen werkt Raisin samen met Keytrade Bank SA. Dat werd in 1998 opgericht als een online investeringssite en verwierf, volgens informatie op de site van de spaarbemiddelaar, in 2002 banklicentie. Die instantie valt onder het toezicht van de nationale bank van België en de Financial Services Market Authority (FSMA). Bovendien heeft het directe bankrelaties met vijftien banken in twaalf landen.

Afgelopen augustus haalde Raisin in een tweede grote financieringsronde twintig miljoen euro op. Ribbit Capital, Index Ventures maar ook miljardair Yuri Milner investeerden. Dat bracht het totaal aan aangetrokken venture capital op dertig miljoen euro.

Foto: andrewmjiang (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond