Deel dit artikel
-

Reader’s Digest vraagt uitstel van betaling aan

De uitgever van het 91 jaar oude tijdschrift Reader’s Digest heeft opnieuw surseance van betaling aangevraagd om 465 miljoen dollar aan schulden weg te poetsen. Het is het zoveelste traditionele uitgeversbedrijf in de VS dat in de problemen is gekomen.

Reader’s Digest ging in 1990 naar de beurs, maar werd in 2007 gekocht voor 1,6 miljard dollar door Ripplewood Holdings. In 2009 moest het bedrijf voor het eerst uitstel van betaling aanvragen. Op dat moment was de schuld tot één miljard dollar opgelopen. Er kwam een rerganisatie en uiteindelijk bleef er een schuld van honderd miljoen over.

Reader’s Digest, de belangrijkste uitgave, heeft nog altijd 25 miljoen lezers in 49 landen. Ook worden toch tal van andere tijdschriften uitgegeven.

In december verkocht de uitgever voor het eerst meer digitale dan papieren edities in de kiosk. Maar op het digitale vlak is het bedrijf achtergebleven, ondanks een succesvolle verkoop van Allrecipes.com.

De uitgever gaat flink snijden in de internationale activiteiten om zich op de Noord-Amerikaanse markt te kunnen richten.

Deze tijdelijke juridische maatregel heeft geen invloed op de continuïteit van de internationale ondernemingen van het RDA-concern, waaronder de Benelux-vestiging, zo laat de Nederlandse woordvoerder weten. De bedrijfsvoering zal als normaal verlopen zonder enige verandering voor klanten, lezers, leveranciers en zakenpartners.

Reeds in 1957 werd de Nederlandse vestiging van Reader’s Digest opgericht. In België wordt het tijdschrift zelfs al sinds 1947 verkocht. Na een fusie tussen de Nederlandse en Belgische vestigingen ontstond in 1996 Reader’s Digest Benelux. In de Benelux geeft Reader’s Digest diverse producten uit, waaronder boeken, cd’s, dvd’s en twee Nederlandstalige edities van het bekende tijdschrift Reader’s Digest.

Deel dit bericht

1 Reacties

hubert offermans

nadat ik netjes op 29/6 dit jaar betaald heb voor het jaarabonnement ben ik nog een keer net een brief verzocht te betalen en nu 17/10 krijg ik zelfs een aanmaning!
Vreemd.

Hubert Offermans
Brunssum

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond