Deel dit artikel
-

Readmore krijgt kapitaalinjectie Axivate

De online dienst Readmore om digitale magazines mee te maken heeft groeikapitaal aangetroken van investeerder Axivate.

Hoe groot de investering is en tegen welke waardering Axivate instapt is niet bekend. Readmore-oprichter Mick Niepoth en zijn team van acht man gaan het geld gebruiken om het product door te ontwikkelen. “We kunnen sneller nog meer toegevoegde waarde bieden.”

Niepoth streeft vooral groei in de Verenige Staten na. Daar komt nu al tachtig procent van de omzet vandaan. Met een beter product denkt hij daar sneller te kunnen groeien. “Na Amerika komt nog een groot stuk Engeland en de rest komt van de omzet komt uit Europa.”

Readmore is een clouddienst waarmee particulieren, sportclubs en multinationals hun eigen digitale tijdschrift kunnen maken. “Je ontwerpt het een keer en publiceert het dan naar het web, een app of gewoon naar en papieren magazine.”

Tot Niepoths klantenkring behoren traditionele uitgeverijen, maar de grote groei komt vooral van corporates als Petrobas en Thomson Airlines en vrouwentitel Elle. Zij kunnen eenvoudig en snel (digitale) magazines maken voor consumenten, zakelijke relaties, medewerkers of investeerders.

“Sinds kort kunnen we links maken met ERP- en CRM-systemen. Dat is vooral interessant voor uitgevers van catalogi.

*) Axivate Capital is aandeelhouder van Emerce

Foto: evan p. cordes (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond