Deel dit artikel
-

Rechter wijst weer vordering BREIN toe in Usenet zaak

Stichting BREIN heeft opnieuw succes geboekt in zijn strijd tegen Usernet piraten. De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een vordering van BREIN om afgifte van identificerende gegevens van een drietal gebruikers toegewezen.

De rechtszaak is gevoerd tegen Amazing Webshop, houdstermaatschappij van Newsconnection en Snellerdownloaden. Amazing Webshops heeft naar eigen zeggen tussen de 600 en 800 klanten.

Medio 2016 heeft BREIN geconstateerd dat een drietal uploaders op het Usenet actief is onder de aliassen Hannes3, QoQ en Bassie10. Gezamenlijk hebben zij duizenden auteursrechtelijk beschermde film- en tv-series geplaatst. Daaronder zeer recente films zoals Blacklist en Kung Fu Panda.

BREIN wil dat Amazing Webshops de zogenoemde headers verstrekt die duidelijkheid kunnen verschaffen over de gebruikers. Het bedrijf verwijst naar de hostingpartij. Die liet weten niet meer over de noodzakelijke gegevens te beschikken.

De rechter vindt dat Amazing Webshops niet echt haar best gedaan om de gegevens te achterhalen. Een aanwijzing daarvoor is dat het ‘verlossende antwoord’ van de hostingparij arriveerde slechts enkele dagen voor de behandeling van het kort geding.

Nogal wat Usenet uploaders hebben de laatste tijd moeten schikken met BREIN. De bedragen liepen soms op tot 15.000 euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond