Deel dit artikel
-

BREIN gaat illegale YouTube content aanpakken

Stichting BREIN wil zich voortaan ook richten op illegale uploaders op YouTube. Ondanks YouTube’s Notice & Take Down beleid en hun fingerprinting technologie waarmee ongeautoriseerde content kan worden geïdentificeerd, constateert BREIN nog steeds overtredingen.

BREIN zegt niet om welke content het gaat, in principe zou elk ongeautoriseerde content kunnen worden aangepakt, ook korte fragmenten uit films of muziek. Soms gebruiken uploaders YouTube om reclame te maken voor illegale downloads.

Ook op YouTube moeten illegale uploaders er rekening mee houden dat zij een onthoudingsverklaring met boetebeding voor de toekomst en een schikkingsbedrag voor het verleden krijgen voorgelegd, waarschuwt BREIN.

Waar mogelijk probeert BREIN uploaders door middel van digitaal recherchewerk te identificeren, wanneer dat niet mogelijk is, worden identificerende gegevens van tussenpersonen gevorderd. Dit is nog niet bij YouTube gebeurd, maar wel bij Google, Usenet providers en internet aanbieders.

Begin dit jaar liet BREIN al weten dat het de aanpak van uploaders van illegale content zou gaan opschroeven. Hij bedrijf zet daarvoor speciale software in.

BREIN haalde in 2015 343 illegale sites offline, de meeste daarvan via hun Nederlandse hosting providers.

Deel dit bericht

7 Reacties

bart

Great
heeft iemand hier enig idee hoe draconisch en onredelijk streng het flag systeem voor youtubers nu al is?

als je als youtuber ook maar de schijn van een (bv) clipje uit een trailer laat zien of 5 seconden van een liedje kan je kanaal al verwijderd worden.

we leven nu in een wereld waarin publishers van een game een kanaal van een youtuber ofline kunnen halen omdat ze de inhoud niet ok vinden (hun spel word afgekraakt) onder de noemer notice and takedown beleid.
en BREIN wil dit NOG strenger maken.

ga vooral zo door, niemand meer die een eerlijke review kan plaatsen (alleen als die positief is)

henk de boer

waar zijn die droplullen van brein mee bezig? jebben ze nu echt niets anders te doen dan de mensen te kloten en te kontroleren? laat ze eens n echte baan zoeken

marcus

oke het is op zich goed dat “ongepaste” content aangepakt word,maar dan rest nog de vraag wat is ongepast en wat moet gezien worde als iligaal?
ongepast of iligaal moet niet verstaan worden onder wat de regering of bedrijven ongepast of iligaal vinden maar dat gaat ons allemaal aan dus iedereen moet hier ook een zeg/stem in hebben,wat voor iemand ongepast of iligaal is is voor een ander misschien prima,dus der moet eigelijk puur gekeken worden naar wat is schadelijk voor andere,wat niet schadelijk is voor anderen zou goed moeten zijn dat is immers wat het betekend om vrijheid te hebben en vrijheid van menings uiting en expressie.

Herman Kanis

Wat is nog het meest sneu vindt, is dat er dus mensachtigen zijn die zo dom of desperaat zijn dat ze zich hoereren voor zo’n gribusclus als Brein. Hoe laag moet je zitten om daarvoor te willen werken? Daar kan ik met de beste wil van de wereld niet bij, zó laag. Rioolontstoppers, pathologen-anatoom, bejaardenwassers, dat zijn allemaal vieze beroepen maar die mensen maken tenminste nog andere mensen blij.

anonime

zoek een leven

bart

Ze maken mensen wel blij Herman, aandeelhouders en directeuren van grote bedrijven die elke laatste cent uit hun produkt willen persen.
ik heb het hierbij niet over illegaal kopieren of downloaden, daar tegen optreden is te begrijpen, maar over youtubers die het in hun hoofd halen om 2 seconden van een liedje te draaien.

echt zoek eens wat voorbeelden van bekende youtubers op (angryjoe, nostalgia critic om er 2 te noemen) die hier een aantal videos aan gewijd hebben en de haren rijzen je ter bergen.
dat heeft niets te maken met het beschermen van copyright, en alles met het eenzijdig “beschermen” van grote bedrijven

Zita

Brein uitstervend bedrijf ,zij moeten wat verzinnen om te overleven ,vandaar deze suffe actie.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond