Deel dit artikel
-

“Reddingsplan Newconomy klaar”

Interim-manager Kees Scholtes van Newconomy zou een reddingsplan, inclusief investeerders, hebben opgezet voor de investeringsmaatschappij. Dat meldt De Telegraaf . Reggeborgh en Fortis, twee van de genoemde investeerders, zeggen echter van niets te weten. Ondernemer Jules van der Vegt, die eerder besprekingen in de zaak Newconomy voerde, heeft bijna een plan rond, zegt hij.

In de krant wordt ook gesuggereerd dat er voor Maurice de Hond geen plaats meer is bij Newconomy. De Hond zegt niet ingelicht te zijn over de nieuwe plannen.

In het artikel worden vier namen genoemd die Newconomy er bovenop moeten helpen: Reggeborgh, Fortis Bank, ABN Amro en Nethave, een dochter van Greenfield Capital Partners, een investeerder die eerder nog met Newconomy overhoop lag over de verkoop van een belang in PuntEDU. Ook moeten er voor het nieuwe plan nieuwe aandelen uitgegeven worden.
Woordvoerder dhr. Kuppen van Reggeborgh zegt niets van een dergelijk plan te weten. ABN Amro wil geen commentaar geven, maar een woordvoerder zegt wel dat het nieuws pas vernomen is uit de Telegraaf. Volgens Jan Willem ter Avest, woordvoerder van Fortis, is bij de bank ook niks bekend van deelname in een reddingsplan.

Maurice de Hond weet niet of het verhaal in de Telegraaf klopt. "Mij zijn geen details bekend. Het contact is beperkt." Newconomy kan het verhaal ook niet bevestigen. "We praten met meerdere partijen over meerdere initiatieven", zegt woordvoerder Peerke Anink. Op 5 maart moeten de definitieve plannen naar buiten komen. Dan zou ook de naam van de nieuwe directeur naar bekend moeten worden.

Jules van der Vegt, een ondernemer die eerder onderhandelingen voerde over de voortgang van Newconomy, zegt ook nog in de race te zijn. "Ik ben nog bezig de zaak te winnen voor Maurice, donderdag weet ik meer." De Telegraaf is te eenzijdig geïnformeerd, vindt Van der Vegt. Hij zegt namens een groep investeerders te handelen.

Hoofd van het investeringsteam van Nethave is Paul Janssens, een oude bekende van Pieter van Hoogstraten, tijdelijk directeur en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Newconomy. Janssens was eerder bij KPN Telecom T-Commerce verantwoordelijk voor enkele deelnemingen van KPN Multimedia, zoals Planet Internet en TV Vandaag. Ook Van Hoogstraten werkte bij KPN Multimedia.

In het Telegraaf-artikel wordt ook gezegd dat De Hond en de opgestapte bestuurder Ruud Smeets destijds veel geld hebben geleend om aandelen te kopen. Dit klopt niet, zeggen Smeets en De Hond. De Honds privé-financiën zouden er volgens De Telegraaf zo slecht voor staan dat hij is ondergebracht bij de afdeling Bijzondere Kredieten van de ABN AMRO. In een reactie zegt De Hond dat dit niet klopt. Wel staat De Hond garant voor het personeelsfonds van 1,4 miljoen, waaruit het personeel geld kon lenen om aandelen aan te schaffen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Martijn de Beijer

Pfff, wel heel vaag verhaal weer. Eerst zien en dan geloven.

evdv

ik hoop dat het lukt, ik heb ooit in blind vertrouwen besloten het geld van mijn 3-jarige zoontje in newconomy te stoppen en ik hoop wel dat hij ooit de kans krijgt om te studeren!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond