Deel dit artikel
-

Reddit groter dan Twitter

Het sociale netwerk krijgt in de media nauwelijks aandacht, maar Reddit is veel groter dan gedacht. Het online forum voor het delen van nieuws en opinies meldt 430 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, 30 procent meer dan een jaar geleden.

Hoewel niet helemaal vergelijkbaar, is Reddit Twitter qua gebruikers allang gepasseerd. Twitter heeft rond de 321 miljoen gebruikers.

Er zijn door gebruikers (Redditors) 199 miljoen berichten gedeeld met 1,7 miljard commentaren eronder en 32 miljard zogenoemde upvotes.

Reddit bestaat al sinds 2005 en werd opgericht door studenten Steve Huffman en Alexis Ohanian. Hoewel er ook veel Nederlandse gebruikers zijn, is Reddit in Nederland nooit erg aangeslagen.

Ondanks een nieuwe vormgeving, blijft Reddit in alle opzichten rommelig ogen, maar dat lijkt gebruikers nauwelijks af te schrikken. Het gaat om de inhoud en stevige discussies gaan Redditors doorgaans niet uit de weg.

Reddit wordt tegenwoordig financieel gespekt door het Chinese Tencent. Dat leidde een financieringsronde van 300 miljoen dollar tegen een waardering van 3 miljard dollar.

Deel dit bericht

8 Reacties

Blockchainkiller

Ik begrijp nog steeds niet dat een forum “socialmedia” wordt genoemd door de meute…

Erwin Boogert

Zo vreemd is dat toch niet? Emoji’s werden tien jaar geleden ook anders genoemd en fora waren bulletin boards of BBS’en. ‘Zoeken’ betekent niets anders meer dan googlen en een app’je is geen klein softwarepakketje maar een berichtje. Taal ontwikkelt zich en doet dat los van meningen. Je kunt hele sinterklaasavonden volpraten over de vraag of dat goed of slecht is.

Blockchain killer

Een BBs of een Bulletinboard zijn hetzelfde en waren niet echt te vergelijken met de forums van nu en zoeken is geen synoniem voor google en dat zal het ook nooit worden; wat men er ook mee bedoeld. dus mijn vraag is…

Waarom valt een forum tegenwoordig onder socialmedia?

Erwin Boogert

Waarom niet? Ik zie de componenten ‘sociaal’ en ‘media’ er wel in.

Blockchain killer

Een forum is een forum ook wel een discussionboard genoemd; vaak een onderdeel van een website met een bepaald thema.

Ik zie teveel verschillen met bv een instagram of twitter om het zelf te beschouwen als social media.

Bovendien kan iedereen een forum starten en dit koppelen aan zijn website terwijl facebook of twitter hier dan weer “los” van staan…

Erwin Boogert

Waarvan akte. Bedankt voor je feedback.

Wim

Ik ken Reddit vooral als het bedrijf dat ongewenste popups op mijn computer produceert. Zo kan ik ook “populair” worden.

Fieke - Dept

Mooi gesproken Erwin.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond