Deel dit artikel
-

‘Reorganisatie op komst voor AOL’

Het Amerikaanse bedrijf AOL gaat reorganiseren. Dat meldt TechCrunch, een van de sites van de internetonderneming. Naar verluidt wil het bedrijf zich concentreren op advertentietechnologie en worden andere activiteiten afgestoten.

TechCrunch, dat zich baseert op een anonieme tip, lijkt het gerucht dus niet uit de eigen gelederen te hebben vernomen. Niettemin zou er sprake zijn van ontslagen, juist in de divisie waaronder TechCrunch en gadgetsite Engadget vallen.

AOL kampt al enige tijd met teruglopende bezoekersaantallen voor zijn sites, zoals Apple-blog TUAW (30 procent gedaald), KitchenDaily (50 procent), HuffingtonPost (20) en Moviefone (40).

Een reorganisatie was al aangekondigd bij de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal. Die waren overigens niet slecht: de omzet kwam 12 procent hoger uit op 626,8 miljoen dollar, de winst op 121,8 miljoen.

AOL of America Online begon ooit als bulletinboard in de jaren tachtig, en werd vooral populair omdat het via eenvoudig te bedienen software toegang bood tot internet, toen nog via telefoonlijnen. De laatste jaren ontwikkelt het zich steeds meer als uitgever.

Activistische aandeelhouders van Yahoo dringen aan op het samenvoegen van de portfolio’s van Yahoo en AOL, wat mogelijk zou kunnen als AOL schoon schip maakt. Volgens TechCrunch worden binnen enkele weken meer bijzonderheden bekendgemaakt. Op 5 februari maakt het bedrijf de jaarcijfers bekend.

Op de foto Arianna Huffington

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond