Deel dit artikel
-

Retourpinnen bij IKEA

ING maakt sinds deze week retourpinnen mogelijk bij IKEA. Klanten die een artikel terug brengen naar de winkel, kunnen zo hun geld terugkrijgen op de betaalrekening. Daar komt geen contant geld meer bij kijken. Ook andere grote retailers die bij ING bankieren, kunnen binnenkort retourpinnen aanbieden. Kleinere ondernemers kunnen de service in de loop van 2015 gaan afnemen.

Retourpinnen is een terugbetaling van een winkelier aan de klant die een artikel retour brengt. Het geld wordt dus niet meer cash overhandigd, maar op de rekening van de klant gestort. Daarvoor hoeft de klant alleen zijn pas in te voeren, waarna de winkelier een pincode intoetst. De volgende werkdag staat het bedrag op de rekening.

IKEA en ING hebben in de afgelopen periode retourpinnen getest bij de winkels in Barendrecht en Heerlen. Na de uitrol bij grote retailers, zal in de loop van 2015 retourpinnen mogelijk worden voor alle ondernemers die bij ING bankieren.

Deel dit bericht

6 Reacties

Sebastian

Misschien leuk om te melden dat dit al sinds April bij de Rabobank kan en dat ABN AMRO dit binnenkort ook gaat ondersteunen?

Marijke - Mevr.

Vandaag een artikel teruggebracht bij Ikea en omdat ik dit met pinnen betaald heb kreeg ik geen cash geld terug volgens de klantenservice medewerkster. Ik vind dit maar vreemd maar ik had geen keuze. Het geld staat volgens haar morgen op mijn rekening. Moet ik er nog een dag op wachten ook. Ik vind dat je de klanten zelf de keuze moet laten maken. Ik had veel liever cash geld terug gehad.

Ursula

Ik heb zaterdagochtend artikelen geretourneerd en tot op heden,2 dagen later nog niks terug op mijn bankrekening

macy

Breng op donderdag ochtend mijn 2 producten dit was met de pin betaald. Graag had ik dit in contanten terug gekregen maar volgens de klantenservies medewerker kon dat absoluut niet. En zou het vamdaag op mijn rekening teruggestort krijgen. Ben benieuwt maar dit is niet fijn dat klanten niet een eigen keus hebben tussen terug via de pin of contant.

Debby

Macy heb je het inmiddels ik heb dit weekend ook wat teruggebracht
En ze zeggen moet vandaag op me rek staan maar heb nog niks ontvangen heb ing bank

J.eck

Heb artikel teruggebracht
Krijg geld op betaalrekening terug
Bij meeste zaken staat het er dan gelijk op
Bij Ikea niet
Vindt het een zeer slechte zaak
Als je iets koopt krijg ik het ook niet gratis mee,en lijkt mij dat de klant zelf beslist dat het om haar geld gaat
Blijkt wat ik zo lees van mensen die het ook meegemaakt hebben twee weken kan duren
Ikea spaart zo door de rente te vangen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond