Deel dit artikel
-

Reuters ook in instant messaging

Het wordt druk op de zakelijke markt voor instant messaging. Persbureau Reuters biedt nu ook een 'chatmogelijkheid' aan voor bedrijven, met name gericht op financiële instellingen. Microsoft sprak vorige week over een nieuwe IM-dienst voor de zakelijke markt, ook Yahoo heeft plannen in die richting.

Dat er een grote markt is voor zakelijke instant messaging wordt al geruime tijd onderkend. Analisten spreken over 'real-time e-mail' waarmee bedrijfsprocessen nog eens versneld kunnen worden. Het probleem zat hem voornamelijk in de beveiliging van het berichtenverkeer. Veel bedrijven vertrouwden bij gebrek aan beter op de consumentenversies van IM-programma's, deze chatprogramma's boden echter onvoldoende bescherming. Sinds ongeveer een jaar onderkennen diverse bedrijven het belang van de zakelijke markt voor instant messaging en daarmee kreeg beveiliging een impuls.

Reuters legt ook sterk de nadruk op de "betrouwbaarheid en hoge beveiliging" van de Reuters Messaging-dienst. Het product is ontwikkeld in samenwerking met Microsoft en met de steun van dertig financiële instellingen. Rond de elfhonderd bedrijven zijn al klant van het systeem, aldus Reuters, een daarvan is ABN Amro. Reuters profileert zich sinds enkele jaren met name als informatieleverancier voor de financiële wereld, Reuters Messaging is ook toegesneden op deze klantenkring en dient de concurrentie aan te gaan met een soortgelijke dienst van financieel persbureau Bloomberg.

Afgelopen zomer maakte Yahoo ook bekend dat het een instant messaging service voor de zakelijke markt ontwikkelt. Het werkt hiervoor samen met onder meer Oracle, BEA en FaceTime Communications. Het product zou officieel gelanceerd worden in het eerste kwartaal van vorig jaar, meldde het bedrijf tegenover de Wall Street Journal. Een testversie van het product onder de naam Yahoo Messenger Enterprise Edition 1.0 komt naar verwachting in het vierde kwartaal ter beschikking, meldde Yahoo vorige week. Yahoo hoopt met deze dienst de inkomstenstroom wat te verbreden.

Microsoft werkt onder de naam Greenwich ook aan een nieuwe instant messaging-dienst. Vorige week meldde Infoworld enkele details, naar aanleiding van een conferentie van Microsoft. Behalve diverse zaken rond beveiliging (oa authenticatie) bevat Greenwich ook de mogelijkheid voor streaming video en videoconferencing.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond