Deel dit artikel
-

Rijke gamers laten anderen het vuile werk doen

Het is geen geheim dat industriebedrijven graag mensen uit lagelonenlanden inschakelen om het vuile werk te doen. Maar nu is er een nieuw fenomeen: gamers schakelen Russen, Chinezen en andere laagbetaalde hulptroepen in om ze door saaie gedeeltes van online spellen te loodsen.

Al sinds jaar en dag zijn er mensen die met online gamen een aardige boterham weten te  verdienen, bijvoorbeeld door bonussen of complete karakters te verkopen aan luie, maar rijke medespelers.

In landen als Rusland blijkt hieruit een nieuwe bedrijfstak te zijn ontstaan, zo meldt Wired. Inwoners verdienen een – naar Russische begrippen – behoorlijk salaris voor het uitvoeren van repetitieve taken waar spelers uit het rijke westen geen zin in hebben. Een andere tactiek is dat spelers blijven hangen in gedeeltes van het spel, waar veel geld te verdienen valt, of ze automatiseren taken die bepaalde bonussen opleveren. Die bonussen worden vervolgens verhandeld via eBay of tussenhandelaren.

Online gamers zijn niet blij met deze ontwikkeling, omdat het spel wordt verpest door mensen die geen woord Engels spreken en niet bereid zijn met hun medespelers te communiceren of te delen.

Deel dit bericht

1 Reacties

radja

>omdat het spel wordt verpest door mensen die geen woord Engels spreken en niet bereid zijn met hun medespelers te communiceren of te delen. commercie maakt meer kapot dan je lief is. Delen is in sommige gevallen(muziek, films, software) zelfs al illegaal, alleen maar om mensen meer winst te laten maken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond