Deel dit artikel
-

Robbert de Graaf naar Huawei Nederland

Robbert de Graaf (44) wordt directeur consumentenmarkt Benelux voor het Chinese telecombedrijf Huawei. Dat bedrijf richt zich vooral op de zakelijke markt, maar wil nu ook de consumentenmarkt ontsluiten.

De Graaf is nu nog directeur van A&C Systems, distributeur van een groot aantal telecommerken (Sony, Samsung, Acer), maar was vanaf 2006 verbonden als verkoopdirecteur aan LG Electronics.

Huawei bestaat al sinds 1987. Het bedrijf levert complete netwerken voor telecommunicatie, in Nederland onder meer aan T-Mobile. Ook KPN en Vodafone gebruiken apparatuur van Huawei.

De onderneming maakt echter ook mobiele telefoons, waaronder de Ideos X5, en de Huawei Joy, die in Nederland verkocht wordt als de Vodafone 845 Nova. De verwachting is dat Chinese fabrikanten uiteindelijk net zo’n sterk positie krijgen in de telecommarkt als de Zuid-Koreanen.

Het komende jaar zal de consument Huawei leren kennen als een zeer innovatieve speler met producten van een kwalitatief hoog niveau, belooft De Graaf. Hij begint half oktober.

Deel dit bericht

1 Reactie

Marcel Joosten

Robbert, veel succes gewenst met deze mooie stap.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond