Deel dit artikel
-

Rocket Internet overweegt beursgang

De Europese incubator Rocket Internet zou overwegen om het bedrijf naar de beurs te brengen. Dat zou tegen het einde van het jaar kunnen gebeuren.

Rocket Internet heeft de zakenbanken Berenberg, JP Morgan Chase en Morgan Stanley gevraagd om voorbereiding te treffen voor een beursnotering in Frankfurt. Dat vertellen twee bronnen aan persbureau Bloomberg.

Het is niet bekend welk percentage van het bedrijf in publieke handel wordt gebracht. De vermoedelijke verkopers zijn de drie oprichters Alexander, Marc en Oliver Samwer en het Zweedse investeringsfonds Kinnevik, dat inmiddels de grootste aandeelhouder in Rockets succesnummer Zalando is.

Externe investeerders staken afgelopen jaren rond de twee miljard euro in de broedmachine voor online ondernemers.

Vorige maand stelde Rocket Internet een nieuwe financieel directeur aan in de persoon van Peter Kimpel. Hij verliet zijn positie als partner bij zakenbank Goldman Sachs om ‘de financiële planning en strategie’ te begeleiden.

Als incubator begeleidt Rocket Internet sinds 2007 startende en groeiende internetbedrijven met kennis en middelen.

In eerste instantie kregen de Samwerbroers de hoon van Amerikaanse investeerders over zich heen, ze zouden louter Amerikaanse successen naar Europa kopiëren, maar inmiddels oogsten ze respect met de messcherpe executie van hun strategie en de resulterende financiële resultaten. Het bedrijf heeft belangen in zo’n 75 online bedrijven op vijf continenten.

Foto: rblood (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond