Deel dit artikel
-

Roel Pieper weg bij Twinning

Roel Pieper is gestopt met zijn werk als voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Twinning . Pieper, een van de initiatiefnemers van het ict-stimuleringsfonds, is per 1 april gestopt, zo bevestigt Twinning. Het vertrek komt voor Twinning niet als een verrassing, aldus een woordvoerder van het fonds.

Volgens woordvoerder Marc Klamer van Twinning was het vertrek al eerder aangekondigd. "Pieper heeft bij zijn aantreden gezegd dat hij twee jaar zou blijven. Uiteindelijk is hij drie jaar gebleven." Het daadwerkelijke vertrek van de commissaris is echter nooit naar buiten gebracht.

Als reden voor het vertrek noemt Klamer de wens van Pieper om het aantal commissariaten dat hij heeft terug te brengen. Eerder kondigde Pieper dit al aan tegenover weekblad FEM De Week. Twinning had graag gezien dat Pieper door was gegaan met zijn werk als voorzitter van de Raad van Commissarissen, zegt Klamer.

Wie de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen wordt bij Twinning is nog niet bekend, daarover moet het ministerie van Economische Zaken, de eigenaar van Twinning, zich uitspreken. "We zijn daarover nog in overleg met Twinning", aldus een woordvoerder van het ministerie. Over een termijn waarop de opvolger bekend wordt kon hij nog geen duidelijkheid geven.

Pieper zegt dat hij al enige tijd geleden heeft aangekondigd dat hij een aantal van de commissariaten naast zich neer zal leggen. "Ik aanvaard nu alleen nog een commissariaat als het betrekking heeft op een voor mij nieuw gebied." Om die reden is hij ook gestopt met zijn werk voor Twinning, zegt Pieper. "Het heeft langer geduurd dan ik oorspronkelijk had bedoeld. Het is nu tijd dat iemand anders deze taak van me overneemt."

Deel dit bericht

1 Reactie

joep egmond

Elke keer als Pieper een bedrijf verlaat zie je hetzelfde patroon. Dit keer is Twinning het slachtoffer van het opportunisme van de hoogste graad. Volgens mij zijn er geen commissarissen meer te vinden die deze klus nog zouden willen klaren en hun reputatie op het spel willen zetten.Ik geef toe dat Pieper een bijzondere slimme man is, die alle problemen voorblijft, door steeds tijdig te vertrekken. Zo van "zakken vol en wegwezen".Wat zou hij krijgen voor het advies aan Netelenbos om het rekeningrijden toch maar te vergeten? Een advies wat Netelenbosch hem zelf in de mond heeft gelegd. Politiek is dit natuurlijk beter te verkopen, en als Pieper het heeft onderzocht "moet" het wel kloppen. Ik ben benieuwd hoe Jorritsma het nu met Twinning doet "zonder" Pieper. Zij moet dit probleem nu alleen oplossen want alle commissarissen hebben nu het zinkende schip verlaten. Joep Egmond

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond