Deel dit artikel
-

Ronald Prins (Fox-IT) in adviesraad Kansspelautoriteit

Ronald Prins is de nieuwe voorzitter van de adviesraad van de Kansspelautoriteit (Ksa). Prins, specialist in digitale beveiliging en bekend van Fox-IT, is de opvolger van Arthur Docters van Leeuwen, oud-voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten. Hij legt zijn lidmaatschap van de adviesraad neer.

De Ksa, de toezichthouder op de markt voor kansspelen, kent sinds 2014 een adviesraad. De taak van de leden van die raad is de Ksa gevraagd, maar ook ongevraagd te adviseren. In de adviesraad zijn verschillende disciplines vertegenwoordigd die op de een of andere manier raakvlakken vertonen met kansspelen.

Ronald Prins werd een bekende Nederlander doordat hij in 2015 het mede door hem opgerichte Fox-IT, gespecialiseerd in digitale beveiliging, verkocht. Hij bekleedt momenteel ook functies bij de Kiesraad en de Onderzoeksraad voor Veiligheid en is lid van de toetsingscommissie voor de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

De overige leden van de Ksa-adviesraad zijn Theo Schuyt (hoogleraar Filantropische Studies aan de Vrije Universiteit Amsterdam), Han Moraal (lid namens Nederland van Eurojust), Dike van de Mheen (directeur Tranzo, wetenschappelijk centrum voor zorg en welzijn van Tilburg School of Social and Behavioral Sciences, Tilburg University) en Peter Kuipers (voorzitter KRO-NCRV).

Deel dit bericht

2 Reacties

Leonard wolters

Werd een bekende nederlander?

Bram

@Leonard, waarschijnlijk een TN’er

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond