Deel dit artikel
-

Rotterdam lanceert betaalautomaat als app

Rotterdam lanceert naar eigen zeggen als eerste grote stad in Nederland een app met dezelfde functie als de betaalautomaat op straat. Maar dan zonder abonnement of transactiekosten.

De gebruiker hoeft niet meer naar de automaat te lopen en betaalt het parkeren vooraf met iDeal of creditcard zonder dat de gebruiker zich registreert. Ook is het mogelijk om met de app op afstand de parkeertijd te verlengen of voor bezoekers de parkeerkosten te betalen en af te handelen.

Er is al een breed aanbod aan parkeerapps, maar de groep mensen die niet gewend is aan betaald parkeren blijft de voorkeur houden voor de betaalautomaat, zeggen de initiatiefnemers.

Om de app te gebruiken hoeft de gebruiker zich als gezegd niet te registreren, maar die mogelijkheid is er volgens de gemeente wel. Het voordeel van registratie is dat als je korter parkeert dan vooraf gedacht, de app de resterende tijd bewaart en bij de volgende parkeertransactie inzet.

Voor de app is de gemeente Rotterdam een samenwerking met Ease2pay aangegaan, een dochterbedrijf van Docdata, Gijs van Lookeren Campagne en Jan Borghuis.

Deel dit bericht

4 Reacties

bert

Doe het dan meteen goed: laat een virtueel kaartje trekken en betaal die na afloop.

EVDP

“Het voordeel van registratie is dat als je korter parkeert dan vooraf gedacht, de app de resterende tijd bewaart en bij de volgende parkeertransactie inzet.”

OMG

Rodger

@EVDP Ik heb het ook 3x gelezen om te zien of ik het nou echt goed begreep. Dan zijn er dus opties waarbij je gewoon achteraf kan betalen voor de tijd die je gebruikt hebt en dan ga je terug naar vooraf betalen en teveel betalen, ongelooflijk! Waarom zou je deze APP wel installeren en die van Parkline of Parkmobile niet? Voor de registratie? Wat een onzin!

Arnold Overhaart - WIREZZ.nl

Geen transactie kosten en geen registratie – maar wel vooruitbetalen en bewaren – dat betekend dat er een berekening is gemaakt hoeveel “geld” er bewaard wordt en welk percentage daarvan het “tegoed” nooit meer zal opvragen.
Zoals bekend maakt het niet uit wat je zegt, maar wel hoe je iets zegt …

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond