Deel dit artikel
-

Rotterdamse digitale OV-tunnelreclame gaat programmatic

Alsof de muren van de metrotunnels in Rotterdam enorme videoschermen zijn, zo komt nieuwe tecnologie voor de reizigers over. Deze wordt vanaf nu op programmatic exchanges aangeboden.

Elke adverteerder die maar wil, kan tegen het hoogste bod een plaatsje op de metromuren huren. Daar kan hij een ‘filmpje’ vertonen aan OV-reizigers in een rijdende metro. De beelden synchroniseren met de snelheid van het voertuig.

Bol was onlangs de eerste adverteerder die de programmatic out-of-home tunnelreclame van adtrackmedia inzette, via zijn bureau Dentsu.

De campagne draaide onlangs drie weken bij metrostation Blaak richting Beurs. De advertenties werden ingekocht en afgespeeld, voornamelijk tijdens de spits om zo de meeste waarde te halen voor Bol. Hiermee bereikten ze maar liefst 1 miljoen mensen.

Maarten Duijne, managing partner van adtrackmedia, legt aan Emerce uit: “We hebben op dit moment één lijn Rotterdam Blaak naar Beurs. Op zeer korte termijn komen er twee lijnen bij: tussen Eendrachtsplein en Beurs en Stadhuis en Rotterdam CS.”

Over de techniek legt hij uit: “We hebben een framework in de metrotunnels opgehangen. In dit framework hangen over een afstand van 150 meter allemaal evenredig verdeelde verticale leds. Deze leds worden afgespeeld op basis van de snelheid van de metro. Dus als de metro dertig km/u rijdt, dan zorgen wij ervoor dat de content op die snelheid wordt afgespeeld. Daarnaast weten we welk metrotype voertuig voorbijkomt. De ene metro heeft namelijk grote ramen dan de ander en door het herkennen van het type voertuig wordt de content altijd raamvullend getoond. Aanleveren van de media is heel erg makkelijk, namelijk 16:9-videoformaat en het is altijd tien seconden lang.”

Belangstellende adverteerders kunnen terecht bij de DSP Sage & Archer en de SSP Vistar. Het mediatype is ‘digital out of home’.

Adtrackmedia begon de Rotterdamse proeven in april 2021.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond