Deel dit artikel
-

RTL stapt in mobiele telefonie

Gratis mobiel internetten op RTL-sites en goedkoop bellen en sms’en. Dat is het aanbod van RTL dat vandaag in Duitsland een eigen mobiele telecomaanbieder in bedrijf nam.

Vanochtend nam RTL in Duitsland zijn, naar eigen zeggen, vierde mediaplatform in bedrijf. Naast televisie, teletekst en internet wordt het mediabedrijf ook actief op het mobiele platform.

Om het mobiele gebruik van RTLmobil.de en mobil.rtl.de aantrekkelijk te maken, schrapt RTL alle kosten die een klant zou kunnen hebben bij het bezoek aan de RTL-portalen. Dat is gratis. Alle internetverkeer buíten het RTL-domein wordt wel in rekening gebracht. Daarvoor betaalt de klant 35 cent per megabyte. Bellen naar vast en mobiel kost 10 cent per minuut.

RTL Mobil verkoopt louter kraskaarten, geen abonnementen. De telecominfrastructuur wordt geleverd door Congstar, het mobiele budgetmerk van Deutsche Telekom. Mobiele RTL-klanten bellen dus op het netwerk van T-Mobile.

In de komende maanden geeft RTL 12 miljoen euro uit om reclame te maken voor zijn mobiele telecomactiviteiten. Het merendeel daarvan, 10 miljoen euro, gaat op aan tv-reclame, 1,2 miljoen naar print en 1 miljoen euro naar internetreclame.

Vooralsnog bevat het mobiele RTL-portaal enkel nieuws, weer, verkeer en entertainment. In de komende maanden zal dat aanbod worden uitgebreid met bewegend beeld, video on demand. Over de aard en inhoud daarvan beraadt RTL zich nog.

De prepaidkaarten worden verkocht via de RTL-site, benzinestations, drogisterijen en supermarkten.

RTL Nederland was kort voor publicatie niet bereikbaar voor commentaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond