Deel dit artikel
-

RTL waardeert Flinders op 15 miljoen

De kwartaalcijfers van RTL Group verklappen dat het Duitse mediabedrijf een waardering van vijftien miljoen euro hanteerde bij de recente investering in de designmeubelwinkel Flinders.nl. RTL kan een verkoop afdwingen als een belangstellende koper veertig miljoen of meer wil betalen.

Eind april maakte Flinders bekend dat RTL drie miljoen euro investeert in Flinders uit Zaandam. Uit de kwartaalresultaten die het mediaconcern gisteren publiceerde (PDF), blijkt dat het gaat om twee miljoen euro cash en een miljoen euro mediawaarde: commercials op RTL-kanalen.

In ruil voor die drie miljoen euro ontvangt RTL Ventures, de investeringstak van RTL Nederland, een belang van twintig procent.

RTL heeft bedongen, dat als een andere partij op een later moment ook in Flinders wil participeren dat het zelf mag meedoen onder dezelfde voorwaarden. Bovendien heeft RTL het recht om een totale verkoop te blokkeren als Flinders in die transactie op minder dan twintig miljoen euro wordt gewaardeerd. Het kan vanaf 2021 een verkoop afdwingen als de koper het bedrijf waardeert op veertig miljoen euro of meer.

Flinders noteerde in 2016 een omzet van elf miljoen euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond