Deel dit artikel
-

Ryanair partner van nieuwe prijsvergelijker Google

Google werkt met Ryanair aan een nieuwe prijsvergelijker voor vliegtickets. Dat meldt The Ierse Independent. Volgens CEO Michael O’Leary zal de vergelijker de ticketmarkt op zijn kop zetten.

In een interview met de Ierse krant onthulde O’Leary zondag dat Ryanair prijsgegevens met Google gaan delen, maar dat de vergelijker verder geheel door Google zelf wordt ontwikkeld. Wel wil Google samen met Ryanair de lancering doen, ergens eind maart. Het Ierse luchtvaartbedrijf gaat zelf niet investeren. Google kwam bij Ryanair terecht vanwege de lage ticketprijzen.

De vergelijker wordt volledig gefinancierd uit advertenties en dus niet via commissies over verkochte tickets. “Ze willen geen beïnvloeding”, zegt O’Leary. Onduidelijk is nog of de Google vergelijker alleen in Europa live gaat.

O’Leary verwacht dat het vliegen zelf in Europa niet gaat veranderen, maar de ticketverkoop wel. “Die gaat digitaal en mobiel. In het vliegtuig ga je drankjes en snacks met je telefoon betalen.”

Deel dit bericht

2 Reacties

Arjan

Dit is neem ik aan toch gewoon de Europese versie van Google Flight Search?
http://www.emerce.nl/nieuws/google-lanceert-flight-search-nederland

NilsR

Gaan vliegtickets met verlies verkocht worden om als lead gen te dienen voor andere producten in de reisbranche (met meer marge)?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond