Deel dit artikel
-

Sage+Archer wordt onderdeel van Vistar Media

Het Nederlandse inkoopplatform voor digitale buitenreclame (DooH) Sage+Archer treedt toe tot Vistar Media, het internationale platform voor programmatic out-of-home technologie. Als onderdeel van Vistar Media wil Sage+Archer de uitbreiding naar andere Europese markten versnellen.

Dat maakten de partijen zojuist middels een persbericht bekend. Financiële details worden niet vermeld.

Sage+Archer is een tech spin-off van MobPro, opgericht door Diederick Ubels (foto), Edwin Metselaar en Tim Markestein. Het bedrijf biedt marketeers een demand side platform (DSP) met zelfbediening. Via Vistar Media krijgen klanten toegang tot de inkoop van datagedreven DooH-campagnes in heel Europa: België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië. Netwerkpartners zijn partijen als JCDecaux, Clear Channel en Posterscope.

De Amerikaanse koper krijgt met de overname lokaal een voet aan de grond om zijn Europese activiteiten te verstevigen. Het heeft zowel DSP- als SSP-technologie in huis. Vorig jaar werd Vistar Media ingezet voor ruim twintigduizend campagnes van 1.462 merken.

Sage+Archer telt 26 medewerkers verdeeld over drie kantoren in Amsterdam, Hamburg en Londen. De eigenaren en medewerkers zullen blijven opereren als zelfstandige divisie binnen de organisatie van Vistar Media.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond