Deel dit artikel
-

Samengoedkoopbellen.nl biedt gratis mobiele telefonie

Samengoedkoopbellen.nl biedt de mogelijkheid om per maand drie uur gratis mobiel te bellen. De site heeft ongeveer drieduizend leden die deze mogelijkheid hebben geregeld met GSMShop.nl , dat op zijn beurt de abonnementen betrekt bij Telfort . De leden van Samengoedkoopbellen.nl moeten wel zelf voor een toestel zorgen.

Het abonnement is het Clarity 180 abonnement van Telfort, dat normaal gesproken 50 gulden per maand kost en waarbij 180 minuten per maand gebeld kan worden zonder gesprekskosten. Wie meer belt betaalt 20 cent naar een vast nummer en 35 cent naar een mobiel toestel. Telfort geeft de nieuwe abonnee een korting van 150 gulden (3 maanden abonnementsgeld) en rekent 85 gulden aansluitkosten. Per saldo dient de klant 535 gulden voor een jaarabonnement te betalen en kan dan 180 minuten per maand kostenloos bellen.

GSMShop.nl krijgt een bonus van Telfort voor het aanbrengen van klanten. Deze bonus berekent het nu deels door aan de klanten die Samengoedkoopbellen.nl bij ze aanbrengt, de leden van de website krijgen de 535 gulden direct terugbetaald en kunnen daardoor 3 uur per maand gratis bellen. Lid worden van Samengoedkoopbellen.nl is gratis. De site had "ongeveer 3 duizend leden", zegt initiatiefnemer Ies Dubbelman van de site. "Maar dankzij deze actie is dat al flink gestegen."

Dat een website de bonussen van telecombedrijven doorberekent in de vorm van een korting voor de klant is niet nieuw, GSMWeb.nl biedt bijvoorbeeld op deze manier kortingen op Dutchtone-abonnementen. Wel nieuw is dat een groep kopers nog eens een extra korting weet te bedingen, in dit geval 135 gulden per abonnee. GSMShop.nl zegt de korting te kunnen geven vanuit de bonussen die Telfort geeft.

Telfort zegt los te staan van de overeenkomst. "Het is een initiatief van Samengoedkoopbellen.nl en GSMShop.nl," aldus een woordvoerster. In dat opzicht is er dan van feitelijke co-buying, waarmee direct bij de leverancier korting wordt bedongen, geen sprake.

Het doel van Samengoedkoopbellen.nl is de tarieven van mobiele telefonie omlaag te krijgen. Dat lijkt hiermee te lukken, niet via de leverancier, maar via de retailer. De vraag is ook of met dergelijke 'stuntaanbiedingen' de abonnees niet gemakkelijker gaan switchen, ze zijn blijkbaar alleen geinteresseerd in prijs. Het contract van Telfort geldt weliswaar voor een jaar, maar kent een opzegtermijn van een maand. Initiatiefnemer Dubbelman van Samengoedkoopbellen.nl ziet er geen probleem in. "Het is juist de bedoeling dat we op deze manier de tarieven weten te verlagen."

Samengoedkoopbellen.nl verdient weinig aan de overeenkomst, aldus Dubbelman. "Wij krijgen van GSMShop.nl een kleine vergoeding." Het bedrijf is vorig jaar opgericht en fungeert momenteel meer als een belangengroep, eerder dit jaar had het wel – maar zonder succes – naar investeerders gezocht om het concept sterker op de markt te kunnen zetten. De bonus van GSMShop.nl wordt deels verrekend met de klant, maar door de omvang van het klantenbestand van Samengoedkoopbellen.nl geldt wel dat het aantal bonussen dat GSMShop ontvangt van Telfort zal stijgen. Volgens het bedrijf zullen weinig mensen besluiten om via de site ook een telefoon aan te schaffen, de meeste klanten zouden er al een hebben, extra inkomsten daaruit zegt het niet te verwachten.

Deel dit bericht

9 Reacties

Mister M

Wat nou gratis bellen! Als je 535 gulden per jaar betaald voor iedere maand 180 minuten bellen is dat helemaal niet gratis. Dit is gewoon een belbundel zoals die oa ook bij Ben en Libertel worden geleverd. De bundel is alleen goedkoper omdat je hem via samengoedkoperbellen.nl regelt.

Roel

Het is wel gratis, want de 535 gulden die je moet betalen aan Telfort krijg je van GSMShop. Kickback-fee zoals dat heet, alleen wel een erg fijne.- sluit online via deze site een Telfort Clarity 180 abonnement af.- ontvangt f 685,00: (f 150,00 van Telfort voor 3 maanden gratis abonnement) en f 535,00 contant (van GSMShop.nl) op uw bank- of girorekening.- betaalt f 535,00 aan Telfort (voor 9 maanden abonnement á f 50,– en 1 keer aansluitkosten á f 85,00). Roel

hans schiffers

Per saldo dient de klant 535 gulden voor een jaarabonnement te betalen en kan dan 180 minuten per maand kostenloos bellen.Dus betalen is kostenloos ik denk er zit een foutje in uw rekensomVR GRHans

Mike

Zo te zien gaat deze actie erg veel vragen opleveren bij consumenten als zelfs de mensen hier niet uit het rekensommetje kunnen komen. btw de zogenaamde kick-back fee regeling wordt al een tijdje gebruikt. Mike

T.

Wat ik me afvraag: Wat gebeurt er na het 1e jaar? Het 1e jaar is gratis, dat geloof ik allemaal wel, maar als je niet op opzegt, zit je dan vast aan een nieuw contract na een jaar?

Hans

Vanwaar die argwaan? Ik sluit al jaren dit soort abonnementen af. Als je tevreden bent met het toestel dat je hebt, is dit verreweg de goedkoopste manier om mobiel te bellen. De Telfort-aanbieding is wel degelijk per saldo gratis, inclusief 180 belminuten (uitgezonderd SMS, buitenland en 0900-nummers, maar dat wordt er dan ook bij vermeld). Wel tijdig opzeggen, anders betaal je na 1 jaar het normale tarief. Enige nadee dat ik kan bedenken: nummerbehoud meestal niet mogelijk.

Ies

Zelfs nummerbehoud is mogelijk, behalve wanneer je huidige nummer is verbonden aan een Telfort Clarity abonnement.De Opta heeft de mobiele operators verplicht om nummerbehoud aan te bieden bij wisseling van operator. Deze regel geldt echter niet wanneer iemand van abonnement wisselt bij dezelfde operator. Prepaid bellers van Telfort kunnen echter bij een 'upgrade' naar een Telfort Clarity abonnement toch hun nummer behouden middels een zogenaamde simswap-procedure!

erik van der veen

er zitten slechts 2 "adders" onder het gras:1. onthou dat je tijdig (als je dat wilt) je abonnement opzegt, want na een jaar moet je wel betalen2. zorg dat je een dual-band toestel hebt zonder sim-lock Adder 1 hou ik zelf wel goed in de gaten. Voor adder 2 ben ik hierbij nog op zoek naar mensen die mij zo'n toestel willen verkopen voor een leuke prijs 🙂

roel

Je kunt aangeven (bij het aanmelden) of je gebruik wil maken van een tipservice van GSMShop. Er wordt dan een mail gestuurd wanneer het nieuwe abonnement weer opgezegd kan worden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond