Deel dit artikel
-

Samsung blijft geloven in vouwbare smartphones

Samsung heeft zojuist de nieuwe opvouwbare Galaxy Z Flip aangekondigd. Een teaservideo was al te zien tijdens de uitreiking van de Oscars.

Anders dan bij de Galaxy Fold klapt het toestel niet horizontaal open, maar verticaal. Daarmee doet de smartphone eerder denken aan de Motorola Razr, die je ook open en dicht kunt klappen.

De Galaxy Z Flip kan worden gevouwen tot de grootte van een portemonnee, waardoor het gemakkelijk in een zak of tas past. Eenmaal geopend verdubbelt het schermformaat tot 6,7-inch. Met een stijlvol kleurenpalet, afgeronde hoeken en vouw die met een bevredigende klik sluit, zal de Galaxy Z Flip zeker hoofden doen draaien, aldus Samsung.

De Z Flip zal in Nederland beschikbaar zijn vanaf 21 februari 2020 voor een adviesprijs van 1500 euro in kleuren Mirror Purple en Mirror Black.

De presentatie in San Francisco bevatte nauwelijks grote verrassingen, of het zou moeten zijn dan de verwachte Galaxy Fold 2 niet werd aangekondigd. Van de kroonjuwelen Galaxy S20, S20 Plus en S20 Ultra waren de meeste specificaties al gelekt.

Elk apparaat in de Galaxy S20-serie — de Galaxy S20, Galaxy S20 + en Galaxy S20 Ultra – is uitgerust met 5G-technologie.

De camera van de Galaxy S20 biedt volgens de fabrikant een zeer hoge resolutie, die ‘elk detail en elke nuance van het beeld naar voren brengt’. De Galaxy S20 Ultra gaat nog een stap verder met pixelfusietechnologie op sensorniveau, ‘voor verbluffende opnamen bij weinig licht’.

De Galaxy S20’s Space Zoom-technologie verkleint het gat tussen DSLR’s en de camera’s die we gewend zijn in onze telefoons. Space Zoom – een combinatie van verliesvrije hybride optische zoom en AI-aangedreven 10x digitale zoom – laat gebruikers zoomen tot 100x (S20 Ultra).

De Galaxy S20 biedt verder 8K-video-opname. Met Super Steady 2.0, met anti-rollstabilisatie en AI-bewegingsanalyse, zien zelfs de hobbeligste video’s eruit alsof ze zijn opgenomen met een track en dolly, belooft Samsung.

De Galaxy S20 neemt gelijktijdig verschillende foto’s en video’s, waaronder live focus, cropped, ultra wide en meer, waarna het apparaat op basis van AI de beste shots aanbeveelt.

Samsung werkt samen met YouTube zodat je 8K-video’s rechtstreeks kunt uploaden. Ook hebben Netflix en Samsung de handen ineen geslagen om de Galaxy S20.

Zoals verwacht lanceerde Samsung ook nieuwe oorddopjes Galaxy Buds+. Deze beschikken over dynamische two-way speakers voor een ‘krachtige bas en kraakhelder geluid’, en een lange levensduur van de batterij. Elf uur voor de Buds+ en een extra 11 uur met behulp van de oplaadcase. De Buds+ zijn ook compatibel met iOS.

Vanaf 13 maart 2020 zijn Galaxy S20, Galaxy S20+, Galaxy S20 Ultra verkrijgbaar in verschillende kleuropties en prijzen. De Galaxy Buds+ zijn verkrijgbaar vanaf 14 februari 2020.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond