Deel dit artikel
-

Samsung eist verbod OLED-televisies LG

Voor het eerst hebben de Zuid-Koreaanse rivalen LG en Samsung grote ruzie. Samsung heeft een verbod geëist van de OLED-schermen van LG, omdat die zijn technologie zou hebben gestolen. OLED-televisies zijn de opvolger van LCD-schermen.

Samsung beschuldigt zijn rivaal ervan technieken te hebben overgenomen en ook oud-werknemers te hebben ingehuurd. Niet minder dan elf mensen zijn beschuldigd van het lekken van informatie aan LG. Zes daarvan hebben in het verleden bij Samsung Display gewerkt.

Samsung eist ook een miljoen dollar schadevergoeding, maar LG Display is niet van plan om ook maar een cent te betalen.

Samsung en LG gokken hun volledige toekomst op de ultradunne OLED-schermen, die overigens voorlopig nog onbetaalbaar zijn. Een 55-inch OLED-tv kost momenteel tien keer zoveel als een LCD-scherm.

Hoewel LG en Samsung allebei nog redelijk verdienen aan LCD-schermen, in tegenstelling tot Japanse fabrikanten, staan de marges van platte televisies wereldwijd onder druk. Er zijn nieuwe innovaties nodig om de markt vlot te trekken.

Het scherm van een OLED-televisie bestaat uit organische materialen die licht geven als er stroom door heen gaat. Achtergrondverlichting is niet nodig. De televisies zijn derhalve zuiniger, contrastrijker en hebben een grotere kijkhoek.

Inmiddels ligt Samsung opnieuw in de clinch met Apple. Vandaag staan beide bedrijven opnieuw tegenover elkaar in de Haagse rechtbank. Apple eist een Nederlands verbod op alle Galaxy-toestellen. Apple beroept zich op octrooien van de multitouchtechniek.

Deel dit bericht

2 Reacties

KoalaBear

Mja, kan me voorstellen dat als ze de echte techniek overnemen waar het product op rust dat je dit doet.

Niet zoals een niet nader te noemen bedrijf wat voor 0,3% van een product een complete productlijn wil verbieden..

Secret Entrecote

Ik vind dat technologische vooruitgang voor ons allemaal is of het nou via Samsung, Apple of wie dan ook komt. Een geschil, daar hoeft de markt niet door van een mooi product onthouden te worden toch? Misschien werkt bij de een de uitvind en juridische afdeling beter dan de productieafdeling. Mischien moeten ze maar eens samen gaan. 😉 Maar ja… als er octrooi-conflicten blijken te zijn, dan is de één de ander wel vergoeding verschuldigt… tenminste één pizza en een biertje…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond