Deel dit artikel
-

Samsung geeft toch winstwaarschuwing af na Note-fiasco

Samsung heeft de winstverwachting voor het derde kwartaal flink verlaagd na het debacle met de ingetrokken Note7.

Samsung voorziet nu een operationele winst van omgerekend 4,2 miljard euro. Dat is fors lager dan de eerste inschatting. Ook de omzetverwachting wordt flink naar beneden bijgesteld.

De werkelijke impact op de resultaten zal pas tijdens het vierde kwartaal duidelijk worden als Samsung miljoenen Notes zal moeten afschrijven. Het toestel keert niet terug op de markt.

Inmiddels voert Samsung naar verluidt de productie van de Galaxy S7 en S7 Edge op in de hoop dat klanten dit ‘veilige toestel’ wel willen kopen. Het is echter de vraag of klanten niet kopschuw zijn gemaakt.

Deel dit bericht

1 Reactie

peter paul muller

Ja vreselijk, in plaats van 27 miljard pure winst maken ze nu 24 miljared pure winst. Samsung is groter dan Apple, Microsoft en Google samen, Appel hangt al jaren aan het infuus bij Samsung van wege de 75% van alle Apple smartphone onderdelen die bij Samsung worden ingekocht, Samsung ligt 2 jaar voor op techniek en ontwikkelingen bij Apple maar weh o weh een winstwaarschuwing.

Het is vooral de waan van de dag die regeert en het totale onbenul bij de gemiddelde tech nono die overal wat leest er een eigen draai aan geeft en vervolgens met de meest domme commentaren komt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond