Deel dit artikel
-

Samsung en Microsoft zijn verkoop tafeldisplay gestart

Samsung en Microsoft zijn in januari in Nederland gestart met de verkoop van de multitouch-tafeldisplay SUR40, beter bekend als de tafelcomputer. Klanten: winkels, banken en het onderwijs.

De multitouch-tafeldisplay, die deze week wordt getoond op de vakbeurs Integrated Systems Europe (ISE) in de RAI in Amsterdam, is een 40 inch HD-display met ‘optical sense’ die vingers, handen en objecten herkent die op de tafel worden geplaatst. Het dunne scherm kan tot 52 aanrakingen tegelijkertijd registreren én verwerken. Winkels, banken en wellnesscentra kunnen met de SUR40 op een innovatieve manier met hun bezoekers communiceren, stellen beide bedrijven.

Het nieuwe model Surface 2.0, dat een jaar geleden al op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas werd getoond, verschilt van de eerste generatie doordat niet langer een interne projector wordt gebruikt, maar een plat scherm. Samsung heeft het tafeldisplay exclusief met Microsoft ontwikkeld.

Volgens Diederik Houtman, Product Manager Special Displays van Samsung, zijn er in de Benelux al honderd van die displays geleverd. “Het merendeel van de klanten onderzoekt de mogelijkheden, bijvoorbeeld in het kader van een conceptstore.” Volgens Houtman is er vooral belangstelling van grote banken.

Houtman verwacht dat pas in de loop van dit jaar concrete toepassingen te zien zullen zijn. Want hoewel het display met standaard software wordt geleverd, gebaseerd op Windows 7, moet voor iedere toepassingen maatwerk worden ontwikkeld. Tot de toepassingen behoren informatieschermen in hotels, maar ook bespreektafels bij banken, waar klanten aan kunnen schuiven. “Je kunt bewegende statistieken laten zien. Of denk eens aan Schiphol: leg je tickets op het scherm en hij adviseert je over je bestemming.”

Gegevens van de tafeldisplay (zonder aangepaste software ruim 7000 euro) kunnen ook worden overgedragen aan mobiele telefoons en tablets.

Samsung en Microsoft zijn voor de Nederlandse markt een samenwerking aangegaan met het Utrechtse Headcandy, dat ‘user experience’ oplossingen ontwikkelt voor de Surface-tafel en Kinect.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond