Deel dit artikel
-

Samsung sluit beste kwartaal ooit af

Geen crisis voor Samsung. De Zuid-Koreaanse fabrikant van mobiele telefoons, platte televisies en tablets noteerde over het afgelopen kwartaal een operationele winst van 5,9 miljard dollar op een omzet van 41,5 miljard dollar. Dat is 79 procent meer dan een jaar geleden.

Het was zelfs het beste kwartaal tot nu toe. Samsung lijkt in veel opzichten op Apple, want een belangrijk deel van de winst (63 procent) werd veroorzaakt door verkopen van smartphones. De fabrikant had voorspeld dat het tien miljoen exemplaren van zijn nieuwe Galaxy S III zou verkopen, en ook dat is gelukt.

Analisten denken dat Samsung ongeveer vijftig miljoen smartphones heeft verkocht, waaronder 6,5 miljoen exemplaren van de Galaxy S III. Het Britse onderzoeksbureau Juniper beweerde gisteren dat Samsung twee keer zoveel smartphones heeft verkocht als Apple. Zelf publiceert Samsung geen verkoopcijfers.

Niet alles gaat goed. Verkopen van televisies en laptops blijven achter.

De totale omzet steeg met 21 procent, iets lager dan door analisten was voorspeld, maar ruim binnen de marge. De koers van het aandeel noteerde vanochtend 4,3 procent hoger.

Samsung verwacht in het komende kwartaal opnieuw een record te vestigen dankzij verkopen van de Galaxy SIII. Het bedrijf verwacht wel concurentie van de iPhone 5, die volgens de jongste geruchten al in september zou verschijnen.

Samsung is nog steeds verwikkeld in een bloedige patentstrijd met Apple. Laatstgenoemde eist maandag voor de Amerikaanse rechter ruim 2,5 miljard dollar schadevergoeding. Samsung eist volgens Apple 2,4 procent van de verkoopprijs van de mobiele producten van Apple.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond