Deel dit artikel
-

Sanoma aan de slag met Passbook

Sanoma Media en Shopreme.com lanceren een nieuwe mobiele advertentiepropositie gebaseerd op Passbook, de mobiele portemonnee van Apple. Een banner binnen populaire mobiele applicaties van Sanoma Media biedt een kortingsbon of ‘coupon’ die met een tap kan worden opgeslagen.

Gebruikers willen hun favoriete app niet verlaten als ze op een advertentie tappen, stellen beide bedrijven. Bij Passbook advertenties verlaten gebruikers een app dan ook niet, maar worden de kortingsbonnen automatisch toegevoegd. Bovendien komt de gebruiker zijn kortingsbon weer tegen wanneer hij in zijn mobiele portemonnee kijkt. “Het werkt net zo als wanneer op je iPhone je mailprogramma even voordraait,” legt Jelle Prins van Shopreme uit.

De toepassing zit nu alleen in de app voor Nu.nl, maar kan ook voor andere apps worden gebruikt.

Retailers zien in het nieuwe advertentieformaat een mogelijkheid om meer klanten de winkel in te krijgen. Bovendien krijgen ze de mogelijkheid om te registreren hoeveel extra klanten en verkopen de advertenties daadwerkelijk opleveren. Prins: “De conversie van coupons is extreem hoog.”

De overeenkomst met Sanoma is niet exclusief, en Shopreme onderhandelt nu met andere adverteerders. Die hebben al wel aangegeven dat zij niet alleen gaan voor Apples Passbook, maar ook coupons willen aanbieden op Android toestellen. Android kent (nog) geen Passbook achtige applicatie, maar wel kan een soort van coupon worden getoond. Prins: “We zijn met deze oplossing gekomen omdat de gebruikerservaring niet goed was. Mensen konden wel drukken op banners voor bijvoorbeeld McDonalds, maar kregen vervolgens een website te zien met een overzicht van locaties van McDonalds vestigingen. Dan druk je niet een tweede keer.”

Deel dit bericht

1 Reacties

Ferdinand

Er zijn voldoende apps die de mogelijkheden bieden op daarin coupons op te slaan. Echter is een directe koppeling nu vaak nog niet gelegd. Overigens blijft het scannen van een telefoonscherm in veel gevallen onbegonnen werk bij de kassa’s…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond