Deel dit artikel
-

Sargasso beste Nederlandse weblog

Weblog Sargasso is afgelopen zaterdag bij de Dutch Bloggies 2006, de Nederlandse weblogawards, uitgeroepen tot beste Nederlandse weblog. Meer dan vijftien andere weblogs ontvingen een prijs in één van de vele thematische categorieën van de verkiezingen. De uitreikingen vonden plaats in het Museum voor Communicatie in Den Haag.

Het uitreikingsevenement duurde enkele uren. Opvallend was de afwezigheid van tien van de vijftien juyleden en een groot aantal van de prijswinnaars. Uitgever Oscar Kneppers van Bright, de site die winnaar was in de categorie Beste Nieuwkomer, gaf in zijn overwinningsspeech aan wat daar misschien de oorzaak van was. Hij stelde de vragen: “Waarom vinden deze verkiezingen plaats in Den Haag. En waarom is de uitreiking op zaterdag?”

Of de locatie echt de oorzaak van de lage opkomst onder prijswinnaars en juryleden was, valt te betwijfelen. Want ook de winnaar in de categorie Beste BN Blog, Hagenaar Wim de Bie van Bieslog, was niet aanwezig. Michiel Frackers, jurylid van deze categorie en degene die de bokaal mocht overhandigen, vertelde dat De Bie even daarvoor nog in Den Haag was gesignaleerd. “Gabe McIntyre van Xolo.tv vertelde me dat hij hem zojuist tegenkwam in de Apple Store."

Ondanks de afwezigheid van een groot aantal prominenten uit de blogwereld, was de zaal in het Museum voor Communicatie goed gevuld. En ook op de door Bannerboer georganiseerde afterparty in Museo, een tussen de Haagse ministeries gelegen galerie, kwam nog een aardig groepje bloggers af. Wellicht onder het motto, zoals één van de prijswinnaars een beroemde Amerikaanse weblogger citeerde: “You are only as good as your last post”.

De uitslag
Publieksprijzen:
Muscom Beste Weblog Award: Nieuwszicht
Best Geschreven Weblog: Geenstijl
Best Vormgegeven Weblog: VK-Mag

Juryprijzen:
Muscom Beste Weblog Award: Sargasso
Best Geschreven Weblog: Merel Roze
Best Vormgegeven Weblog: Nonka.nl
Beste Linklog: The Amazing Retecool
Beste Lifelog: Maanisch
Beste Collectieve Weblog: Sargasso
Beste Post: Verbal Jam – Christelijk Boekverbod
Beste Nieuwkomer: Bright
Beste Muziekweblog: My Own Music Industry
Beste Politieke Weblog: Jan Marijnissen
Beste BN Blog: Bieslog
Beste Fotolog: Thomas Schlijper
Beste Themaweblog: Marketingfacts
Beste Corporate Weblog: Frank-ly

Speciale prijs van de organiserende weblog-e-zine About:Blank:
Lifetime Award: Camerados

Voor meer informatie zie de site van The Dutch Bloggies.

Deel dit bericht

2 Reacties

hgoor

Met alle respect: dit soort verkiezingen is achterhaalde incrowd onzin. De lezer bepaald tegenwoordig zelf wel wie de beste is – als blog of als willekeurig ander medium etc… Totaal verspilde tijd en het doet me een genoegen om te constateren dat de zowel de jury als de genomineerden/winaars dit zelf ook realiseerden en dus massaal wegbleven. Conclusie: met name onder deze mensen is er nog 'common sense'.

Max

ha,ha,grappig…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond