Deel dit artikel
-

SBS’ multichannel netwerk start online tv-zender

Social1influencers, het MCN dat aan SBS is verbonden, lanceert vandaag zijn eigen online tv-zender onder de naam S1.tv.

Overal waar een internetaansluiting is, is S1.tv te bekijken. Niet via het traditionele broadcastkanaal, wel op televisies met internet en al kleinere schermen waar jongeren zich op bezighouden. Want dat is de doelgroep van de nieuwe ‘zender’.

Social1influencers heeft 24 van getalenteerde online videomakers uit zijn netwerk geselecteerd om exclusieve webseries te maken. De producenten werken normaalgesproken voor eigen rekening, maar de zogeheten S1 Originals komen uit de stal van de MCN die de exclusieve producties helpt financieren. Bijvoorbeeld door sponsoren en adverteerders erbij te betrekken.

Gisterenavond toen SBS zijn plannen voor 2016 presenteerde werd S1.tv met Social1nfluencers naar voren geschoven als de pijler onder de digitale strategie. Daarin is Daan Sip ‘zenderbaas’ en met Niels Verhoeven verantwoordelijk voor de producties.

Verhoeven: “De formats komen online en voor 2016 kijken we naar spinoffs naar Veronica Net5 en SBS9. Televisie is voor ons een andere vorm van uitgesteld kijken.”

De lancering van S1 komt voort uit een samenwerking, vanwege een investering, die vier maanden geleden begon. Na het live gaan van de site zal nu gewerkt worden apps. “Zoals je op de afstandsbediening een knop tussen 1 tot en met 9 wilt, willen wij tussen je favoriete apps als Facebook, Instagram en Snapchat zitten.”

S1.tv wil in de nabije toekomst de doelgroep meer bij de formats gaan betrekken. “We zitten niet vast aan zendtijd en hebben alle vrijheid samen met de kijkers te schrijven.” Die vrijheid is andere mediaproducenten ook niet ontgaan. Ze bieden ze graag aan om hun eigen concepten te pitchen bij Sip en Verhoeven in hun kantoor nabij het Leidseplein in Amsterdam.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond