Deel dit artikel
-

‘Schalke 04 koopt e-sportsteam’

De Duitse voetbalclub Schalke 04 zou een topteam hebben gekocht dat op internationaal niveau League of Legends speelt: Elements.

Elements zelf, waar ooit twee Nederlanders in speelden, zegt op geen van zijn slecht bijgehouden social kanalen iets over de kennelijke deal. Schalke 04, de club van onder meer Klaas-Jan Huntelaar, houdt ook de kaken stijf op elkaar.

Esportsobserver heeft van meerdere bronnen vernomen dat de digitaal sportieve overname op zijn vroegst al ergens in de komende dagen bekend gemaakt kan worden. Een van de teamleden bevestigt wel al langer te worden benaderd door partijen die het team willen kopen.

Een paar andere voetbalclubs kochten afgelopen jaar een esportsteam, vooral digitale FIFA-spelers, om een andere type jeugdig sportfan te bereiken.

Elements speelt League of Legends in internationaal competitieverband. De wedstrijden vinden plaats in goed gevulde arena’s. Zo kwamen er vorige maand nog duizenden gamefans naar de Ahoy’ in Rotterdam om naar de Europese voorronde voor de mondiale eindstrijd te kijken.

Hieronder een recente wedstrijd van Elements:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Update 15 mei: overname bevestigd.

Foto: artubr (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Pieter

Blijf het maar raar vinden om een paar van die dikke nerds opeens sporters te noemen…

Erwin Boogert

E-sport he. Het actieve deel is vooral op de virtuele sportvelden.

Casper

E-sports krijgen steeds meer en meer invloed, is een gevolg van de twitch- en youtubegeneratie denk ik. Las laatst over een DOTA 2 toernooi waar ze om 18 miljoen euro streden, dat zijn toch serieuze bedragen!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond