Deel dit artikel
-

Senioren zien tablet wel zitten

Waar het bezit en gebruik van tv en vaste telefonie wijdverspreid zijn onder 75-plussers, zijn internet en mobiele telefonie veel minder populair. Daarnaast worden de nieuwere communicatiemanieren minder vaak gebruikt en hechten senioren hier ook minder belang aan, zo blijkt uit het rapport ‘Senioren en digitalisering’ van Telecompaper.

In Nederland wonen ruim 1,2 miljoen mensen van boven de 75 jaar. Van hen heeft 46 procent, een half miljoen senioren, geen internetaansluiting.

En waar de smartphone-penetratie bij Nederlanders tussen de 12 en 80 jaar rond de 80 procent ligt, komt deze bij 75-plussers niet verder dan 13 procent. Dit is enerzijds het gevolg van de lagere mobiele penetratie – slechts 55 procent van de senioren heeft een mobiele telefoon – anderzijds heeft slechts een kwart van de ouderen met een mobiele telefoon een smartphone.

Bij 75-plussers lijkt de tablet wel in trek. 17 procent van de 85-plussers heeft een tablet, terwijl 4 procent een smartphone bezit. Senioren zijn hierdoor een potentiële groeimarkt voor de telecomsector, maar geen eenvoudige. Ze hebben immers regelmatig hulp nodig op het gebied van telefonie, tv en internet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond