Deel dit artikel
-

SEOshop: nieuwe CMO, kantoor in Duitsland

Webwinkelplatform SEOshop opent een kantoor in Duitsland om beter aan te sluiten op de lokale cultuur en behoeftes. Daarnaast heeft het bedrijf sinds vorige week een marketingdirecteur.

“We zitten in Nederland nu op zeventig procent van ons kunnen qua online marketing. Op het gebied van conversie-optimalisatie en retentie kunnen we nog stappen maken. En zodra we op honderd procent draaien, gaan we dat ook in het buitenland doen”, aldus de nieuwe marketingdirecteur Joost Hoogstrate.

Hoogstrate is afkomstig van Sanoma, waar hij verantwoordelijk was voor de online verkoop van alle tijdschrifttitels. SEOshop verkoopt ook abonnementen, maar niet voor bladen maar voor de fundamenten van webwinkels. Termen als ‘aanwas’, ‘retentie’ en ‘cross- en upsellen’ zijn in beide vakgebieden van evenveel waarde. “En ik heb een passie voor e-commerce en manage graag een team.”

De aanstelling van de nieuwe marketingbaas maakt deel uit van de groeistrategie van SEOshop. De voorkant van de site is inmiddels vertaald in vijf talen, de achterkant in zeventien talen. Iedere Europese ondernemen kan een ‘bouwpakket’ voor een webwinkel huren en de slag gaan. Maar Hoogstrate werkt selectief. “We kiezen voor de landen met groeipotentie.” Engeland is dat niet, want al heel groot, maar Frankrijk en Polen bijvoorbeeld weer wel.

“Duitsland loopt in het gebruik van SaaS-diensten nog achter op Nederland en we zien daar sterke groei en die willen we bestendigen en uitbreiden. Tevens hebben wij ons recent gecertificeerd als Trustedshops in Duitsland en wij daarmee laten we aan de Duitser zien dat we serieuze partners zijn”, aldus Ruud Stelder, CEO van het Amsterdamse e-commercebedrijf.

Het opmerkelijk van de Duitse markt is dat tweederde van de handel zich afspeelt op handelsplatformen als Amazon en eBay. De verwachte marktgroei van meer dan twintig procent voor 2014 biedt verkopers op afstand genoeg gelegeheid op deze groeimarkt in te springen.

Foto: ND Strupler (cc)

Deel dit bericht

6 Reacties

Kees van Dijk

Veel succes jongens!

Halil

Goede ontwikkelingen en veel succes! Wij zullen dit jaar waarschijnlijk volgen.

Joost Hoogstrate

Kees & Halil, dank voor de wensen!

Dennis van Holland

Gave nieuwe uitdaging Joost. Heel veel succes in je nieuwe rol! 🙂

Joost Hoogstrate

Tnx Dennis!

Guapa Media

We zijn inmiddels rium een jaar verder. Hoe gaat het nu?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond