Deel dit artikel
-

Shake-in

NS.nl
Een nieuwe site en een nieuwe top. De Nederlandse Spoorwegen begonnen het jaar voortvarend. Kritiek was er meteen op het feit dat de site niet toegankelijk is met andere browsers dan Internet Explorer. NS.nl biedt een snellere manier om de reis te plannen, het is tevens mogelijk om de tijd te berekenen tussen vertrekpunten en aankomstpunten als adres of evenement.

Bulkstore.nl
Het aloude principe 'drie halen twee betalen' is wederom online vertaald. Dression Fashion Services, het bedrijf achter Menswear.nl en Fashionstore.nl, startte met een 'bulkwinkel'. Kortingen kunnen oplopen tot 35 procent, aldus de nieuwe site. Bulkstore.nl is er met name voor ondergoed, t-shirts, overhemden, sokken, maar ook voor kostuums en schoenen.

Kobala.nl
Het Eindhovense bedrijf Wiseguys heeft een zoekmethode ontwikkeld die vergelijkbaar is met die van Google. De testsite die het bedrijf online heeft gezet lijkt ook op de beroemde Amerikaanse evenknie: kaal, met slechts een venster voor het invoeren van de zoekterm. Het gaat Wiseguys met name om de input van de gebruikers. Hiermee hoopt het de zoekmethode te verbeteren, waarna deze onder licentie wordt aangeboden.

Rituals.com
Ze waren er al, maar hebben met hulp van ICT-bedrijf Every Age de webshop eind vorig jaar opgefrist. Rituals verkoopt zowel in de Kalverstraat als op internet. Het achterliggende idee van het bedrijf is dat mensen geen producten kopen maar middelen nodig hebben bij het in stand houden van rituelen. Zodra mensen haar wassen als een ritueel gaan zien gaan ze ook meer waarde hechten aan het product dat ze daarvoor gebruiken. En uiteraard levert Rituals dan het meest rituele product.

Ecourant.nl
Via de nieuwe online marktplaats Ecourant.nl worden bouwmaterialen verhandeld. Het gaat met name om producten die minder gangbaar zijn geworden. Volgens de initiatiefnemers van de site worden dergelijke materialen nu aanzienlijk moeilijker en vaak tegen bodemprijzen verkocht. Het idee is ontstaan bij CRH, houdstermaatschappij van ondermeer distributiebedrijf Technische Groothandel Syntec en Heras.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond