SIDN neemt belang in Connectis

De baas van de Nederlandse internetdomeinen SIDN heeft 65 procent van de aandelen verworven in Connectis uit Rotterdam.

De transactie heeft als doel om de markt voor digitale identiteiten een impuls te geven. SIDN doet dat vanuit de strategie zich verder te ontwikkelen op drie vlakken: digitale identiteit, veiligheid en bruikbaarheid. Dat gebeurt door met zelfgemaakte producten en diensten en overnames, legt de non-profit uit.

Er is niet bekendgemaakt hoeveel geld met de transactie is gemoeid en of en wanneer de over 35 procent kan worden overgenomen.

“Meer dan twaalf miljoen Nederlanders gebruiken de infrastructuur van Connectis om in te loggen bij ruim 250 dienstverleners, zoals grote verzekeraars, uitgevers, lokale overheden en ministeries.” Tot de klanten behoren onder meer de Belastingdienst, de Europese Commissie, de verzekeraars Menzis en Achmea en het Ministerie van Justitie.

Klanten gebruiken het aan de Westersingel bedachte en deels ook in Roemenië gebouwde platform voor veilig inloggen, mobiele authenticatie en koppelingen met bestaande loginvoorzieningen zoals DigiD, eHerkenning, iDIN (Bank-ID) en eIDAS. Dit nieuwe materie voor het SIDN, maar noodzakelijk om zijn rol ook in de toekomst goed te kunnen vervullen.

Het FD weet dat Connectis 54 medewerkers telt en die vorig jaar een omzet van4,6 miljoen omzet boekte.

Voor de Connectis-winsten, waar het SIDN in deelt, is bij de nieuwe grootaandeelhouder nog geen specifieke bestemming.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug