Siebel ziet crm-markt aantrekken

“De markt voor crm-producten trekt weer aan. Met name vanuit de middelgrote ondernemingen neemt de vraag naar crm toe. Dat is bemoedigend, want dat is juist de groep die het langst zijn hand op de knip heeft gehouden.” Dat zegt Karel Kinders, de baas van Siebel in de Benelux.
“Het is nog te vroeg om te juichen, maar we zien de markt wel mondjesmaat aantrekken.” Siebel vist voor een deel uit dezelfde vijver als het op dit moment zeer succesvolle Salesforce.com.
De tijd dat iedereen koste wat kost een crm-pakket wilde hebben, komt niet meer terug, zo verwacht de directeur van Siebel Nederland. Wel is het volgens Kinders zo dat een grote groep Nederlandse multinationals op dit moment bezig is met een aantal belangrijke crm-projecten. Wat voor projecten dat zijn, wil Kinders niet kwijt, maar wel dat Siebel bij een aantal van die projecten betrokken is. Het is ook niet de groep bedrijven waar Kinders het direct van moet hebben. Daar heeft hij zijn installed base namelijk al (vooral bij banken en verzekeraars).
De strategie van Siebel is gericht op “crm for everyone”. Het wil met name de middelgrote en de kleine bedrijven gaan bedienen. Daar valt voor Siebel namelijk de meeste groei te behalen. Voor de grote bedrijven heeft Siebel het zogeheten Enterprise-product. Dat is een relatief duur product, maar volgens Kinders krijg je er wel “the works” voor. Dat product is met name bedoeld voor grote financiele instellingen (banken en verzekeraars, redactie). Verder is er een midmarket-product. Dat is bedoeld voor middelgrote bedrijven. “Zij krijgen als het ware een uitgeklede versie van Entreprise, maar daarvoor betalen ze ook een stuk minder”.
En binnenkort is ook Siebel on demand in Nederland te krijgen Dat is met name bedoeld voor kleine bedrijven of afdelingen van bedrijven. “Dat is een product waarbij de gebruiker per maand betaalt en nooit eigenaar wordt van de software,” legt Kinders uit. Dat product is te vergelijken met datgene dat ook Salesforce, een ander Amerikaans crm-bedrijf, levert. Volgens Kinders betaalt een gebruiker 70 euro per maand om Siebel on demand te gebruiken. Dat is volgens de directeur van Siebel Nederland niet duur.
Het product, dat duidelijk met dat van Salesforce concurreert, wordt na de zomer definitief gelanceerd, maar volgens Kinders zijn er al drie bedrijven in Nederland die als met Siebel on demand werken. Het gaat om i-People (een hr- en recruitment bureau), een bedrijf in de bancaire hoek en een consultancy.
Een van de functionaliteiten van Siebel on demand is dat je je eigen contactcenter kan bouwen, zo legt Kinders uit. “Met Siebel on demand stamp je binnen no time een virtueel call center uit de grond. Een van de grote voordelen die Siebel heeft boven die van onze concurrenten is dat je bij Siebel alle tools er bij geleverd krijgt. Een Salesforce dat een concurrent van ons is, doet dat bijvoorbeeld niet.”
Siebel is van plan om zich de komende tijd vooral op het middensgement te richten. Daar valt de meeste groei te behalen, zo denkt het van oorsprong Amerikaanse bedrijf. Kinders is optimistisch en neemt alvast een schot voor de boeg: “Ik verwacht de komende jaren flink wat extra personeel aan te nemen in de Benelux.” Siebel mag grote banken en verzekeraars tot zijn klanten rekenen, waaronder Rabobank en ING. Het was onder meer betrokken bij Mijn Postbank.nl, de online bankier-dienst van de Postbank.
Deel dit bericht
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond
1 Reacties
pete richards
"Het was onder meer betrokken bij Mijn Postbank.nl, de online bankier-dienst van de Postbank."Nu snap ik waarom die dienst om de haverklap op z'n bek ligt.Enne, Siebel, heeft die niet bij Larry Ellison (Oracle) thuis staan smeken om overgenomen te worden, zoals vorige week in de rechtszaal in Amerika bleek? Zo goed gaat het kennelijk dus ook weer niet 😉