Deel dit artikel
-

Siemens: 1 miljard euro voor e-business

Met een investering van 1 miljard Euro wil Siemens zich transformeren in een bedrijf dat volledig op e-business is georiënteerd. Dat maakte president en ceo Heinrich von Pierer gisteren bekend . Met de investering wil het Duitse bedrijf ? groot geworden in de oude economie ? zich definitief tot een internetbedrijf maken.

De plannen werden gisteren bekend gemaakt tijdens de opening van het eerste Center of E-Excellence bij het vliegveld van München. Dit centrum dient alle e-business activiteiten van Siemens te coördineren.

Siemens zal zich niet in slechts enkele elementen op internet richten, zoals online-verkoop, aldus Von Pierer, ook zal er gedaan worden aan e-learning, e-recruitment en e-logistics. "Alle processen zullen snel en volledig veranderd worden."

Groot geworden met de verkoop van electronische apparatuur en ict-diensten heeft Siemens zich ook in de venture capitalist wereld gemengd. Het bedrijf ondersteunt startende dotcom-bedrijven via de Business Accelerator. Het bedrijf zegt geleerd te hebben van de ideeën en de energie van de jonge internetbedrijven, waarvan enkele ook gevestigd zijn op locaties bij het vliegveld, en daarmee Siemens e-business hoofdkantoor.

Rond de zeventig procent van de Siemens activiteiten wordt al via intranet en internet gedaan, aldus Von Pierer. Verdere invoering van e-business toepassingen moeten de online verkopen doen toenemen. De omvorming van het bedrijf wordt gedaan door Siemens Business Services (SBS), een afdeling die volgens zakenbank Goldman Sachs de derde partij is op de markt voor it consultancy, na IBM en Cap Gemini.

Deel dit bericht

2 Reacties

Ferry C. Grijpink

Tja, dit begrijp ik dus niet, waarom wil Siemens graag op dit moment een "internet bedrijf" worden. Langzaam begint het besef tot iedereen door te dringen dat Internet / e-business etc. gewoon een onderdeel wordt van elk bedrijf. Banken, verzekeraars, omroepen, elk bedrijf krijgt te maken met internet maar dat betekent niet dat elk bedrijf dan ook maar meteen een "internet" bedrijf wordt. Banken beheren nog steeds je geld, en omroepen zorgen voor vertier en Siemens voor allerlei industriele apparaten. Mijn conclusie: te laat, slecht ge-timed en niet over nagedacht. Ferry C. GrijpinkCo-founder mFriendswww.mobile-matters.com

Ben Zuidwijk

Tja, beter laat dan nooit zullen ze gedacht hebben. De kosten voor die inhaalslag lijken me best realistisch.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond