Deel dit artikel
-

SITA: instappen op basis van een foto

Passagiers die met British Airways van Orlando (Florida) naar Londen Gatwick vliegen hoeven zich niet te identificeren met een paspoort en instapkaart. Hun identiteit wordt vastgesteld op basis van een foto.

Luchtvaarttechnologiebedrijf SITA heeft de biometrische oplossing ontwikkeld, die werkt in combinatie met selfservice gates en het IT-systeem van British Airways. Passagiers hoeven niet meer hun instapkaart plus reisdocument te laten zien aan een grondstewardess. In plaats daarvan kijken zij simpelweg in de camera en wordt hun identiteit vastgesteld door de foto te matchen met het beeldmateriaal dat de Amerikaanse overheid al bezit, waarna het poortje opengaat en ze aan boord kunnen gaan. “De grootste uitdaging was het integreren van de informatie van de Amerikaanse Customs and Border Protection en die van British Airways over de passagier,” aldus een woordvoerder van SITA.

Deelname aan deze proef, die negentig dagen duurt, is op vrijwillige basis. Maar volgens SITA kiest vrijwel iedereen voor de automatische fotocheck.

 

Dit bericht is 4 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond