Deel dit artikel
-

Sky Radio lanceert eerste persoonlijke muziekradio

De Sky Radio Groep heeft een nieuwe online radiodienst ontwikkeld die rekening houdt met de voorkeuren van de luisteraar. Die kan, net als bij Facebook, liedjes ‘liken’ en ‘disliken’.

Zelf playlists moeten samenstellen uit miljoenen tracks is er vanaf nu niet meer bij, stelt het bedrijf. MyRadio leert aan de hand van slimme, speciaal ontwikkelde technologie de persoonlijke smaak kennen door likes, dislikes, skips en shares en past het station continu aan.

MyRadio start met ruim twintig muziekstations. Elk station heeft een eigen profiel, zoals dance, pop, urban en rock, maar ook klassiek en jazz. Luisteraars kunnen naar kant-en-klare stations luisteren of eigen stations maken met een mix van muziekstijlen en deze delen met vrienden.

MyRadio zet naar eigen zeggen een nieuwe standaard in radioland: het is persoonlijk, interactief en sociaal. Overigens bestaan er reeds verschillende online radiostations waaronder AccuRadio, waar liedjes overgeslagen kunnen worden en artiesten kunnen worden uitgesloten.

Deel dit bericht

9 Reacties

Gaap

Echt nieuw is dit niet. Al sinds internetradio bestaat kunnen mensen ook hun favoriete nummers kiezen. Dat het nu wordt gekoppeld aan een medium als Facebook wil nog niet zeggen dat het een nieuwe standaard is. Sky radio tracht modern en vooruitstrevend te zijn, maar slaan de plank weer eens finaal mis. Sowieso blijft radio uit Hilversum maar achter de feiten aanlopen, iets wat al meer dan 10 jaar bestaat je eigen maken en doen alsof je het zelf hebt uitgevonden. Dit blijven ze daar in Hilversum keer op keer doen. lachen dus. Nog meer lachen doen we om het achterhaalde medium FM radio waar ze nog steeds op uitzenden. AM / FM, technieken uit de middeleeuwen! Goed bezig Hilversum!

Victor

Heeft http://www.last.fm al jaaaaaren!

Wouter

Van Deurzen

Waarom moet het altijd nieuw zijn? Instagram is eigenlijk ook niks nieuws, foto effectjes en delen…. Dat kon ook al wel ergens, maar daar hoor ik niemand over. Idem voor veiling sites etc etc…

Tjongo

@Gaap. Ik moet gapen van je negatieve commentaar. Je vergelijkt appels met peren. Eerst goed verdiepen in de materie en eerst dit product gebruiken voordat je oordeelt. Last.fm is niet te vergelijken. Het gaat uiteindelijk allemaal om usability.

Luuk van de Ruit

Misschien eerst even afmaken voordat je het lanceert? Versneld account aanmaken via Hyves (wat sowieso maar de enige mogelijkheid is om aan te melden) werkt niet. Hij verwacht een captcha die er niet is. Verder krijg je dit dit zien als je op de hoogte gehouden wilt worden: The requested content cannot be loaded. Please try again later.

Lijkt me een goede dienst dit en wil het graag testen, maar blijkbaar is de techniek nog lang niet af. Het bugt aan alle kanten

Martijn

Supercool natuurlijk dat Sky Radio dit doet. Helemaal als je bedenkt, dit staat niet in het bericht hierboven, dat je ook zelf kan aangeven of je file-informatie in jouw regio wilt toevoegen, wel of geen journaal en meer van dit soort zaken. Volgens mij loopt Sky Radio hiermee voorop en verdient dit initiatief lof.

Leo

File info en alle andere onzin heb je niet nodig, zoiets heb je op je smartphone. Die kan deze taken prima aan. Dus wat moet je nog met slaap radio? @Tjongo, zeuren om een mening van een ander zonder zelf enige onderbouwing maar wat roepen. Duidelijk een klok klepel probleem bij je. Termen als usability roepen, zo zo, nieuw woordje geleerd?

Dennis

De hele avond MyRadio zitten testen. Klinkt als een klok en loopt super strak. Recommandation radio en online streaming services (OSS) hebben er een echte radio concurrent bij. Hulde!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond