Deel dit artikel
-

Slag om snel internet in Engeland

British Telecom komt steeds meer onder vuur te liggen vanwege de manier waarop het snel internet mogelijk moet maken. Verschillende partijen beschuldigen het bedrijf van weinig bereidheid om het netwerk open te stellen voor derden. America Online dreigt al naar de rechter te stappen. World Online heeft besloten af te zien van het aanbieden van snel internet in Engeland.

Er wordt al gesproken over een 'new battle of Britain', dit keer om toegang tot snel internet via een ADSL-verbinding. Wettelijk is British Telecom verplicht om andere partijen ook toegang te bieden tot zijn netwerk. Maar verschillende partijen zeggen daarbij dermate tegenwerking te ondervinden van het voormalige staatsbedrijf dat ze inmiddels besloten hebben af te zien van het aanbieden van snel internet in Engeland.

World Online was het negende bedrijf dat aangaf geen heil meer te zien in het aanbieden van snel internet op de Britse markt. Ondermeer Kingston Communications en Thus gingen World Online al voor. Freeserve, de provider die in Engeland 2 miljoen leden heeft, en AOL dreigen met de rechter.

Volgens enkele isp's bevoordeeld BT de eigen dienst voor snel internet (BT Openworld) ten opzichte van andere partijen. Freeserve zegt dat het hooguit 30 aansluitingen per dag krijgt, terwijl BT onder zijn eigen abonnees aanzienlijk grotere aantallen weet aan te slijten. Van de 35 duizend verkochte aansluitingen zijn er 12 duizend naar de isp van BT (Openworld) gegaan. Openworld sluit naar verluid tussen de duizend en tweeduizend huishoudens per week aan op het snelle internet.

"Consumenten zouden in het volste recht staan als ze nu om het aftreden van de raad van bestuur van BT zouden vragen", reageert ceo John Pluthero van Freeserve verontwaardigd in the Guardian. BT wijst de kritiek van de hand en verzekert dat isp's 40 procent van het totale aantal aansluitingen zullen krijgen. Maar het hoofd van de verantwoordelijke afdeling daarvoor bij BT, Chris Gibbs, was er sceptisch over of deze belofte nagekomen kon worden. Maar hij zette ook zijn vraagtekens bij de bewering dat Openworld tweeduizend aansluitingen per week zou doen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond