Deel dit artikel
-

Slechts één Nederlands bedrijf voor Startupbootcamp FinTech & CyberSecurity

Gridarrow is het enige Nederlandse bedrijf dat meedoet aan het programma Startupbootcamp FinTech & CyberSecurity, de wereldwijde groeiversneller van start-ups en scale-ups.

Op het hoofdkantoor van PGGM in Zeist hebben 23 start-ups en scale-ups op 2 en 3 oktober een intensieve screening doorlopen ten overstaan van ruim 100 mentoren, partners en het managementteam van Startupbootcamp.

De teams gaan in Amsterdam verder met een intensief versnellingsprogramma dat op 5 november wordt ingeluid door de gongceremonie bij Euronext Amsterdam. Op 14 februari 2019 wordt het programma afgesloten met een Demo Day voor honderden influencers, mentoren, partners en beleggers. De bedrijven worden begeleid door een netwerk van ondernemers, topmanagers, beleggers en partners van Startupbootcamp, zoals de Rabobank, ING, De Volksbank, Moneyou, ABN AMRO, PGGM, Van Lanschot Bankiers, Achmea, Nationale Nederlanden, PwC, Vivat, Capgemini, Comsec en de Nationale Politie.

De verkozen 11 teams zijn:

Cobertoo (Spanje) – een P2P-verzekering voor het object waar de millenniumgeneratie de meeste waarde aan hecht: de smartphone.

Emcee (VS) – een beleggingsplatform voor het nabootsen van andermans investeringen en het doneren aan goede doelen.

FortifyData (VS) – een platform voor nauwkeurige analyse van cyberrisico’s om de blootstelling van bedrijven aan deze risico’s te onderkennen en te monitoren.

Gridarrow (Nederland) – een platform dat het makkelijk maakt om data in Excel te zetten met behulp van een eenvoudige Python API.

KeepWarranty (Portugal) – een gratis mobiele app die garantiebewijzen en kassabonnen zonder gedoe opslaat en archiveert met behulp van tekstherkenning (OCR).

RefundMe (Spanje) – het platform RefundMe automatiseert de BTW-teruggave, niet alleen voor toeristen maar ook voor detailhandelaren, luchthavens en overheden.

Robolab (Verenigd Koninkrijk) – de app store en SDK voor financiële robots die aangestuurd worden door kunstmatige intelligentie.

Smart Advice (Turkije) – digitaal vermogensbeheerder Smart Advice levert financiële oplossingen, met name voor pensioen- en vermogensbeheerders die zich richten op de interacties tussen mens en computer en de gedragseconomie.

Soisy (Italië) – een Italiaanse betalingsinstelling die termijnbetalingen aanbiedt bij het verkooppunt, gefinancierd via een kredietmarktplaats.

Swascan (Italië) – het eerste platform in de cloud met alles over cybersecurity en de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

En als Scale-Up-in-Residence:

CyberCentric (VS) – helpt bedrijven en organisaties om goed inzicht te krijgen in hun data met behulp van een door KI aangestuurd systeem voor gegevensclassificatie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond