Deel dit artikel
-

Slimme huishoudelijke apparaten in opmars

Twintig procent van de Nederlandse huishoudens bezit
inmiddels slimme huishoudelijke apparatuur. Dit blijkt uit de zesde editie van de Smart Home Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 5.000 Nederlanders.

In één op de vijf huishoudens is een slim huishoudelijk apparaat te vinden. Dit komt neer op ongeveer 1,6 miljoen huishoudens in Nederland. Vorig jaar bedroeg dit percentage nog 14 procent .

Ten opzichte van 2021 is deze categorie dus gestegen met 6%-punt. Men heeft het vaakst een slimme robotstofzuiger (10%), wasmachine (5%) of vaatwasser (3%).

Voor de robotstofzuigers is er een duidelijke marktleider te onderscheiden. 37 procent van deze apparaten is van het merk iRobot.

Op ruime afstand volgen Philips (7%) en Xiaomi (6%). Bosch is het meest verkochte merk als het gaat om slimme wasmachines en drogers (24%). Samsung staat met een aandeel van 18% op de tweede plek en Miele volgt op plaats drie (16%). Siemens is nummer één in de categorie vaatwassers met een marktaandeel van 44%. Daarna volgen Bosch (41%) en Atag (5%).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond