Deel dit artikel
-

Smartclip koopt Nederlands Moon Broadcasting

Het Duitse video-advertentienetwerk Smartclip koopt, met geld van Joop van den Ende, de startup Moon Broadcasting uit Amsterdam.

Hoeveel voor de overname is betaald, is niet bekend. Met de overname krijgt Smartclip een voet aan de grond op de Nederlandse markt. De interesse voor de Nederlandse markt is niet vreemd, aangezien Van den Ende & Deitmers sinds eind 2008 een financieel belang hebben in het videonetwerk.

Moon Broadcasting is een jong bedrijf, opgericht in augustus 2009. Het specialiseerde zich in video-advertising. Volgens een kopie van de inmiddels offline gehaalde website werkte er rond de jaarwisseling een half dozijn mensen.

Het Amsterdamse bedrijf is opgericht door Annemiek Verhagen. Zij was eerder oprichtster van e-mailbedrijf Tapps, dat ze in april 2009 verliet.

Smartclip onderhoudt een netwerk via welke adverteerders reclamevideo’s kunnen distribueren naar sites van uitgevers. Naar eigen zeggen bediende het bedrijf afgelopen twee jaar 400 uitgevers en 300 adverteerders. Maandelijks zouden er 500 miljoen commerciële filmpjes worden vertoond in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje en Amerika.

De reclamefilmpjes draaie voor of tijdens andere filmpjes af, prerolls of lay overs. Een Nederlands bedrijf dat vergelijkbare diensten biedt, is Adjustables. Die Rotterdamse onderneming werd in 2008 door Zoom.in overgenomen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond