Deel dit artikel
-

Smartphones LG in trek, televisies onder druk

LG Electronics veert op dankzij de verkoop van smartphones. De zwakke tv-markt haalde de resultaten van de Zuid-Koreaanse fabrikant echter toch weer onderuit. De operationele winst daalde afgelopen kwartaal naar 324 miljoen euro, op een omzet van 10,3 miljard.

LG verkocht het afgelopen kwartaal een record van 12,1 miljoen smartphones van het type L-serie en F-serie. Tot nu toe maakte de smartphone-divisie vooral verlies, maar de nieuwe G2 – vanaf volgende maand te koop – moet de afstand tot Samsung en Apple weer wat kleiner maken. In Nederland wordt in augustus de Optimus G Pro verwacht, die in thuisland Zuid-Korea en de VS al enige tijd te koop is. De mobiele afdeling draaide 41 miljoen euro winst op een omzet van ruim 2,1 miljard.

De Home Entertainment divisie staat onder druk. Er werd een hogere omzet behaald, maar een lagere winst: omgerekend 73 miljoen op 3,7 miljard euro. LG zegt last te hebben van hevige concurrentie. Het bedrijf hoopt omzet te halen uit zijn nieuwe generatie OLED-televisies. LG is een van de eerste electronicabedrijven die dergelijke schermen commercieel leveren.

Naar verluidt werkt LG aan een nieuwe tablet, een slimme horloge en Google Glass-concurrent. Dat valt af te leiden uit gedeponeerde handelsmerken met namen als GPad, G Watch, G Glass, G Link, G Band en G Hub.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond