Deel dit artikel
-

SMS-dating met agents

Een binnenkort te lanceren site voor SMS-dating zet software agents van het Nederlandse bedrijf Tryllian in om gebruikers met dezelfde interesses en voorkeuren bij elkaar te brengen. De technologie wordt op dit moment getest bij vakantiedate.nu .

Deelnemers moeten eerst een profiel met hun persoonlijke voorkeuren samenstellen, waarna agents – slimme softwareprogramma's – contact kunnen leggen met gebruikers die een soortgelijk profiel hebben. Dat gebeurt in eerste instantie anoniem. Gebruikers die gebeld worden krijgen alleen een 'nickname' te zien (dus geen telefoonnummer), zodat ze anoniem kunnen chatten. "Je kunt dan altijd nog je telefoonnnummer doorgeven", zegt Christine Karman van Tryllian .

Tryllian verdient aan de telefoontikken die exploitant Telefuture genereert. Het contract is echter niet exclusief. Volgens Karman heeft Tryllian nog een contract met een Nederlands bedrijf getekend, maar daarover wil ze nog niets kwijt. "We zien mogelijkheden die verder gaan dan dating", zegt Karman. "Je zou ook beursorders kunnen plaatsen door voorkeuren voor bepaalde aandelen op een website in te vullen. Met de telefoon geef je opdracht om aandelen of opties te kopen of verkopen."

Deel dit bericht

11 Reacties

Martijn

Sorry hoor maar hier is niets innovatiefs aan. Het is meer een gratis promo voor de vakantiedate site. Alle bla bla over dit nieuwe 'product' is onzin. Zoiets knoop ik in een weekje aan elkaar.

Jeroen

Een SMS-dating systeem waarbij je "gebeld" wordt en dat afrekent via "telefoontikken" lijkt mij uniek!

Ton van den Hoogen

Tja, het innovatieve kan ik er ook niet 123 uithalen. Op diverse andere sites zijn dergelijke matchingsmechanismen te vinden, en helemaal niet gerealiseerd door 'slimme' software. Whatever that may be. En nu we het toch weer over die agents hebben: Tryllian is er nu al heel wat jaren mee bezig, net als wat andere Amerikaanse bedrijven. Maar ik zie nog weinig concrete toepassingen. Kan iemand de stand van zaken schetsen? Het klinkt al jaren innovatief, en heeft ook veel support gekregen in de pers en in financiele zin, maar kennelijk zijn er toch wel wat problemen mee?

Groep

Ik wist niet dat Tryllian nog steeds bestond. Gaaf wel dat die 23 miljoen financiering nu heeft geleid tot een SMS date software. Had dat niet voor 23 gulden gekund?

taco

Tryllian was het ict bedrijf van het jaar 2001. Dit geeft maar aan dat de ict nog gedomineerd word door gebakken lucht. Ik vraag me nog steeds af hoe een bedrijf dat zo weinig gepresteerd heeft met zoveel geld, ict bedrijf van het jaar werd. Het nu ingeslagen B-Model lijkt op die van MarvinQ. Met een handje vol betalende lede gaan we een club van 60 man en 1 a 2 grote kantoren in stand houden. Het wordt tijd dat de studie informatica, want dat hebben de meeste heren en dames gevolgd, wat meer wiskunde bevat. Een eenvoudige kosten bate analyse toont aan dat het bedrijf gedoemd is te mislukken. Hier vast een opzet. Operationele kosten voor een bedrijf van 60 man: 3000.000 euro op jaar basis. Stel dat tryllian 6 euro cent per telefoontik krijgt en een dater gemiddeld 20 minuten besteed aan een date dan moet tryllian 1.5 miljoen daters verwerken. Meer redelijk lijkt mij dat ze tussen de 100 en 25000 terecht komen. P.s. Ik heb ooit eens naar hun software product geïnformeerd. Hun reactie "Helaas kunnen wij u geen informatie geven voordat wij u bedrijf gescreend hebben" Duidelijk is dat hun ADK in tegenstelling wat ze suggereren niet zomaar te koop is .

Christine Karman

SMS dating is een van de applicaties die met de Agent Development Kit van Tryllian is gerealiseerd. Uiteraard kun je met de ADK meer doen dan alleen dating apps bouwen. Taco (en anderen): onze software is wel degelijk te koop, en voor niet-commercieel gebruik zelfs gratis te downloaden van onze site.

Bjorn

Vernieuwend? Gewoon een softwarepakketje als {dit; http://www.matchmakersoftware.com } aanschaffen voor 500 dollar. Koop deze, en bouw dat SMS erin (wat ook al bestaat) en klaar is kees. Ik schat 9 weken werk (met een klein team). Agents? Gewoon scripten bedoelen ze toch?

Taco

Christine Karman, ik citeer niet uit zakelijke mail, maar ik kan u garanderen dat begin 2001 mij product informatie over de ADK, noodzakelijk voor een evaluatie, is geweigerd door uw bedrijf. Ook ik geloof dat de agents meer toepassingen hebben dan de dating service hier genoemd, maar om u product te verkopen is dat niet voldoende, u moet aangeven wat de meerwaarde is boven bestaande methoden. Al jaren ontwikkelen wij management software en in tegenstelling tot sommige reacties hier, leert de ervaring dat het ontwikkelen van een goed product of een goede service een lange en kostbare weg is. Om over te gaan op een nieuwe technologie moet de meerwaarde groot zijn en de risico's klein. Helaas hebben wij al veel geld verloren aan een uitstapje na het door u gebruikte Java. In 1999 zijn wij tot de conclusie gekomen dat met Java niet de kwaliteit bereikt kan worden die wij wel met C/C++ bereiken. Als ontwikkelaar wil je niet het risico lopen dat de gebruikte techniek uiteindelijk niet voldoet en dat het falen bij R&D ligt. Als wij besluiten dat er een nieuw product komt dan willen we een product neerzetten dat op meerdere punten beter is dan dat van concurrenten in binnen en buitenland. Immers anders koopt men het wel bij de concurrent. Voordat wij of een concurrent ooit gaat experimenteren met de door u geleverde nieuwe technologie moet u ons overtuigen dat de eventuele winst het risico van experimenteren meer dan waard is. En dat lijkt mij niet eenvoudig.

drance

Nou niet allemaal tegelijkertijd over Tryllian heenvallen. Zo zijn er met de ADK cutting edge agents gerealiseerd die; - je via SMS op de hoogte stellen dat je mobiele telefoon gaat- je op (circa) 4.54234 seconden nauwkeurig de tijd melden- verkrijgbaar zijn in de kleuren geel, blauw en paars (sorry, groen was een gerucht…) "Je zou ook beursorders kunnen plaatsen door voorkeuren voor bepaalde aandelen op een website in te vullen. Met de telefoon geef je opdracht om aandelen of opties te kopen of verkopen." Ga toch weg. Als ik mijn bank bel geef ik geen VOORKEUR op voor een aandeel, ik koop/verkoop het gewoon. Inderdaad, via de telefoon. Kan iemand mij vertellen wat voor mensen er bij dit bedrijf werken, en wat voor mensen dit bedrijf financieren en waarom?

edwin

Deze agents gaan waarschijnlijk verder als deze eenvoudige matches die op meeste websites staan. Ik denk dat dit geheel via een SMSCentrale in combinatie met een server. Zodat je in staat bent om commandos alla DOS te geven aan de server, zodat deze een filter genereert binnen een reeds gedane selectie. Dit geeft echt wel iets extras aan het dating gebeuren. Ik ben alleen erg benieuwt hoe ze het kostenplaatje inelkaar gaan steken. Omdat SMSjes afrekenen op basis van telefoontikken nog niet zo eenvoudig is, daar het een andere transmissie methode betreft.

Bjorn

Die agents zijn dus dure oplossingen voor problemen die eenvoudiger (maar minder geavanceerd) zijn op te lossen? Een dos-commando? Is dat een soort cronjob die na een commando vergelijkt of er overeenkomstige profielen zijn? Ik heb het archief van Emerce ook maar even doorgesnuffeld. Agents kosten een hoop geld, en men dacht twee jaar geleden al dat er geen markt voor was (heeft wel een hoop gekost). Maar we wachten af.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond