Deel dit artikel
-

Snap verliest in een jaar 1 miljoen gebruikers, maar omzet stijgt

Snap, het bedrijf achter Snapchat, heeft in het vierde kwartaal een recordomzet van 390 miljoen dollar gerealiseerd, 36 procent meer dan een jaar geleden. Maar nog altijd draait het bedrijf verlies, al is het minder dan vorig jaar: 158 miljoen dollar tegen 192 miljoen in 2017.

Het slechte nieuws is dat Snapchat vergeleken met 2017 1 miljoen minder gebruikers heeft. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2018 is het verlies zelfs dramatisch: toen noteerde het bedrijf nog 192 miljoen gebruikers. Ten opzichte van het derde kwartaal bleef het aantal dagelijkse actieve gebruikers overigens gelijk. Lichtpuntje is dat het aantal iOS gebruikers wel steeg. En in Europa ging de teller van 59 miljoen naar 60 miljoen dagelijkse gebruikers.

Verder is het aantal kijkers van Stories door bedrijven met 30 procent gestegen en kijkt men langer. De eigen productie Dead Girls Detective Agency (coproductie met NBCUniversal) trok 14 miljoen unieke gebruikers.

Over een jaar gemeten verdiende Snap 1,2 miljard dollar, 43 procent meer dan in 2017. Voor het huidige kwartaal rekent Snap op 285 tot 310 miljoen dollar omzet.

Het is de laatste tijd nogal onrustig bij Snap. CFO Tim Stone stapte drie weken geleden op. Hij zat er nog maar sinds mei. Vorig jaar raakte Snap ook zijn directeur hardware kwijt.

Beleggers waren zojuist tevreden met de cijfers, vooral nu blijkt dat Snapchat ten opzichte van het derde kwartaal niet nog eens meer gebruikers verloor. De koers noteerde nabeurs 16 procent hoger.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond