Deel dit artikel
-

Snap komt met winstwaarschuwing: ‘Economie verslechtert snel’

Snap heeft een winstwaarschuwing afgegeven. Het bedrijf zegt dat de economie de afgelopen maand sneller is verslechterd dan verwacht en stelt de kwartaalprognose bij. De waarschuwing werd nabeurs meteen afgestraft.

Snap verwacht een aanzienlijk lagere omzet en aangepaste EBITDA te zullen rapporteren. Vorige maand voorspelde Snap een omzetgroei in het tweede kwartaal van 20 tot 25 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Net als veel andere bedrijven wordt Snap geconfronteerd met stijgende inflatie en rentetarieven, tekorten in de toeleveringsketen en verstoringen, veranderingen in het platformbeleid en de impact van de oorlog in Oekraïne. Snap zal voorlopig geen nieuw personeel aanstellen.

Omdat Snap vooral is aangewezen op advertenties, daalden ook andere techaandelen in waarde. De aandelen van Snap daalden 31 procent, die van Alphabet (Google) 3,6 procent en Amazon daalde 2,2 procent. Meta en Uber lieten al eerder weten dat ze in de kosten gaan snijden.

Betaalverwerker Klarna heeft 10 procent van zijn personeelsbestand naar huis gestuurd op een totaal van 7000. Ook dit bedrijf zegt te zijn getroffen door een ‘veranderend sentiment bij consumenten, sterke inflatiestijging en de oorlog in Oekraïne.’ De getroffen werknemers krijgen wel compensatie aangeboden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond