Deel dit artikel
-

SnappCar haalt half miljoen op met crowdfunding

Autodeelplatform SnappCar haalt nog eens een half miljoen euro aan financiering op bij klanten, fans en investeerders. Het totaal aan ‘crowdgeld’ komt daarmee op een miljoen.

Eind van deze week loopt de crowdfundingactie van SnappCar af. Op vijftienduizend euro na heeft het bedrijf nu een half miljoen euro opgehaald.

Met het geld dat nu wordt opgehaald, is bedoeld om de uit te breiden naar Duitsland. Die stap is eigenlijk al gemaakt, maar nu kan er minstens een communitymanager worden aangesteld om gebruiker te werven. Daarnaast worden ontwikkelaars aangenomen en wordt het geld gebruikt voor online reclame.

“829 particuliere investeerders verstrekten gedurende de eerste crowdfundcampagne in 2014 voor 560.125 euro en tijdens de huidige campagne voor 485.750 euro een lening aan het bedrijf die zij mogen converteren naar een aandeel.”

Investeerders in SnappCar krijgen op gezette momenten om de lening die verstrekken aan het bedrijf om te zetten in aandelen. Tot dat moment krijgen ze rente op het verstrekt kapitaal.

De directie is van plan om crowdfunding structureel in te zetten om de groei van het bedrijf te financieren. Pascal Ontijd: “Dit type investeerders kijkt verder dan het rendement van een lening of de succesvolle start van ons bedrijf. Zij geloven in onze missie en de kracht van de deeleconomie.”

Naast crowdfunding blijft SnappCar in gesprek met professionele investeringsfondsen om de uitbreiding in Noord-West Europa te financieren. Het kocht reeds zijn Deense branchegenoot om daar marktleider te worden.

Foto: Robert Couse-Baker (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond